Skip to content
Politică

Udrea iese la rampă în scandalul „Sufrageria lui Oprea”: „Interesul este mare pentru unii”

paginadelifestyle.ro

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea iese la rampă în scandalul „Sufrageria lui Gabriel Oprea”, legat de posibila fraudare a alegerilor prezidențiale din anul 2009.

Ex-ministrul a declarat într-un interviu difuzat sâmbătă seară de România TV că rezultatul votului de la prezidenţialele din 2009 nu a fost falsificat în favoarea preşedintelui Traian Băsescu. Udrea a dezvăluit că ea nu a fost prezentă acasă la Gabriel Oprea în acea noapte în care a avut loc numărarea voturilor, însă a spus că ştie de acea întâlnire chiar din dimineaţa de după.

„Cred ca sunt doua tipuri de asteptari: unii spera ca alegerile sa fie declarate masluite, trucate, si altii care se asteapta ca de la aceste dezabteri, dar si din cercetarile care se fac sa aflam ca ar fi avut sistemul de atunci un rol in schimbarea rezultatului alegerilor. Interesul este mare pentru unii…in mod categoric rezultatul votului nu a fost falsificat in favoarea presedintelui Basescu… Rezultatul a fost corect, ce s-a intamplat in noaptea aceea nu am fost de fata si nu stiu, dar stiu desprea aceasta intalnire, chiar din dimineata aceea, de la Gabi Oprea, si din toamna am spus lucrul acesta.

Cand eu am spus prima data ca erau aceste intalniri in care varfurile justitiei se intalneau cu politicienii, se spunea ca Elena Udrea spune acest lucru ca are un interes, dar s-a dovedit ca nu e asa. Am fost o data invitata la ziua domnului Oprea si o data la ziua domnului Maior, la care veneau lideri politici de peste tot… atunci nu mi se parea neaparat nepotrivit, erau oameni care se cunosteau, se sustineau sa ajunga pe functii. La petrecere in vie si cu lautari eu nu am participat, atmosfera era totusi destul de rigida. Erau pe grupuri oamenii, la nicio petrecere de felul acesta nu s-a dansat”, a rememorat Elena Udrea.

Fostul deputat PDL / PMP susţine că în acea noapte nu se putea măzlui rezultatul alegerilor:

„Perceptia mea s-a schimbat mult, atunci intalnirile acelea pareau oarecum firesti… Ce se putea face in noaptea aceea? Existau procesele verbale, nu puteai sa mazluiesti intr-o parte…trebuia sa fie de acord si PSD-ul. Ce puteai sa faci in noaptea aceea? Daca s-ar fi putut, trebuia cu mult timp inainte…daca se putea face ceva, de ce ar fi asteptat ei noaptea alegerilor?…s-au strans acolo pentru a comunica mai usor intre ei, pentru a strange date mai usor. Intamplarea exista, adunarea aceea a existat, in contextul in care vorbim acum de lipsa toatala de democratie… de coruperea puterii de catre varfurile institutiilor de forta, cred ca ar fi important sa se afle de ce s-au strans in noaptea aceea…Atunci imi pareau normale intalnirile…Kovesi, care spunea atunci despre mine şi Alina Bica, ca un procuror nu are ce cauta cu un om politic, se intalnea cu oameni politici”, a mai afirmat Elena Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *