Skip to content
Politică

Udrea îl pune la zid pe Ponta

În cadrul unei conferințe de presă susținute de președintele PMP Elena Udrea, fostul ministru l-a criticat dur pe premierul Victor Ponta din cauza scandalului de la Ministerul Educației.

„Victor Ponta distruge învățământul universitar românesc. Constat că a mers până la capăt cu iresonsabilitatea și subminarea sistemului educațional. A promovat un nou act normativ care încalcă Constituția”, a afirmat Elena Udrea.

Candidatul PMP la Președinție a subliniat că universitățile trebuie să atragă candidați bine pregătiți, pentru a crește gradul de performanță din învățământul superior:

”Îl avertizez pe Victor Ponta că amendarea Legilor Educației într-un mod grosolan, care face mult rău învățământului superior, înseamnă subminarea statului din interior. Scopul său ar trebui să fie găsirea unor măsuri pentru a spori rata de promovabilitate la BAC și de a crește nivelul de pregătire din școlile românești, astfel ca universitățile să aibă o paletă largă de unde să îi aleagă pe cei mai buni pentru studiile superioare, întocmai precum erau asumate aceste valori şi principii prin Legea Educaţiei promovată de ministrul Daniel Funeriu în timpul guvernării Boc”, a mai adăugat Elena Udrea.

“Partidul Mişcarea Populară a luat act de publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului nr. 4.542 din 8 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru pentru organizarea și funcționarea învățământului terțiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor, din cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate, în anul școlar 2014-2015. Metodologia este, practic, ultimul act necesar pentru punerea în aplicare a Ordonanței de Urgență 49/2014, care prevede organizarea unei a treia sesiuni de BAC și pregătirea elevilor fără Bacalaureat la Universitate, în colegii. Se poate constata clar că Victor Ponta a mers cu ticăloşia până la capăt, generând posibilitatea de a avea elevi la facultate care nu au trecut examenul de Bacalaureat”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de PMP.

În opinia PMP, se impune de urgenţă o contestare a acestei OUG la Curtea Constituţională, pentru că ea este vădit neconstituţională şi, în cazul în care îşi va produce efecte, “s-ar putea genera o adevărată problemă socială ca urmare a lăcomiei celor care vor să repornească tiparniţa diplomelor acordate pe nimic”.

5 comentarii la “Udrea îl pune la zid pe Ponta

  1. Doamna avocat nu stir sau se face ca nu stie ca este vorba de „post liceala” / colegiu cu durata de trei ani.
    Colegiile sunt sub patronatul Universitatilor …dar asta-i alta chestiune.
    „Aceste persoane nu au calitatea de student şi nu urmează cursurile unei facultăţi, ci, în spaţiul oferit de o universitate, desfăşoară activităţi specifice şcolilor postliceale. Drept urmare, la absolvirea colegiului, cursanţii primesc o diplomă de certificare a calificării profesionale, nu una care ar putea echivala cu un program de licenţă”, a explicat ministrul Educaţiei.”

  2. Doamna Udrea sa isi vada de dezvoltarea garderobei dumneaei! Eu sunt cadru didactic si LEN 2011 trebuia imbunatatita demult! De manuale cine lucreaza cum trebuie la clasa stie ca nu prea e nevoie! Sunt auxiliare si sa ne aducem aminte cum demult ne confectionam material didactic si era bine! Stim sa lucram si fara interventia dansei!

  3. De ce oare o vb tanti asta , de ce nici un jurnalist ca sa nu zic de institutiile statului nu se ia de ea cu pamanturiile si cu blocul pe care le-a vandut prin combinatie cu fratii Crestin si cu cumatrul lui Basescu zis Bebe Ionescu , cum poate o astfel de infractoare sa deschida ciocul?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *