Skip to content
Politică

Udrea își ia inima-n dinți și merge vineri la DNA

" "

Udrea își ia inima-n dinți și merge vineri la DNA

Elena Udrea a declarat ca va merge vineri la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiata, dar considera ca retinerea sa pentru 24 de ore, asa cum a avizat Parlamentul, ar reprezenta doar o „lovitura de imagine” pentru procurori.

" "
" "

Despre o posibilă reţinerea a sa pentru 24 de ore, aceasta a spus că „nu ar putea să ajute cu nimic cauza, dar ar putea să fie un joc mediatic, de imagine pentru DNA”. Mai mult, Udrea susţine că „orice şef de instituţie” ar trebui să îşi dea demisia după votul de miercuri din Parlament.

Deputaţii au decis, miercuri, ca Elena Udrea poate fi reţinută, dar nu şi arestată preventiv, în noul dosar deschis pe numele ei de DNA. Deputatul a vorbit la România TV despre posibilitatea ca ea să fie reţinută vineri pentru 24 de ore.

„Nu am fost la DNA, dar voi merge mâine (vineri – n.r.) şi vom vedem ce decide procurorul de caz. Dacă dau mandat de reţinere.. reţinerea pentru 24 de ore este mai mult de imagine pentru DNA. Sunt sub control judiciar şi nu există niciun motiv pentru care s-a făcut cerere de arestare preventivă. O reţinere de 24 de ore nu ar putea să ajute cu nimic cauza, dar ar putea să fie un joc mediatic, de imagine. Bătălia este şi una de imagine pentru DNA”, a declarat Elena Udrea, potrivit România TV.

Deputatul a mai precizat că pentru devălmășia din Parlament, de miercuri, „orice şef de instituţie ar trebui să îşi prezinte demisia”:

„Puterea este atât de mare a instituţiilor de stat, astfel că ei şi-au permis să facă o cerere de arestare preventivă, fără să fie începută urmărirea penală. Pentru ce s-a întâmplat în Parlament miercuri, pentru compromiterea imaginii Parlamentului, orice şef de instituţie ar trebui să îşi prezinte demisia.

Cererea de arestarea a fost abuzivă şi arată aroganţa pe care o au procurorii DNA. A fost atât de evidentă încercarea de a mă aresta, de a mă trimite la beci, încât au declanşat nemulţumirea şi reacţia de protest a Parlamentului”, a adăugat fostul ministru al Turismului.

Elena Udrea poate fi reţinută, dar nu şi arestată preventiv, în noul dosar, au decis, miercuri, deputaţii în şedinţa de plen. Decizia a fost luată după un adevărat haos la numărarea voturilor. Cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru în acest dosar a trecut fără probleme.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *