Skip to content
Politică

Udrea își începe ziua cu un croșeu la Guvernul Ponta: „Hai că suntem o țară veselă”

Fosta șefă a Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, își începe ziua cu un croșeu la Guvernul Ponta.

Prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de socializare, Udrea a subliniat faptul că, deși decizia Guvernului de a mări salariile medicilor cu 25% este bună, soluția nu rezolvă problemele din sistemul sanitar românesc.

În același context, fosta șefă a PMP critică legalizarea „atențiilor” oferite medicilor de către pacienți.

„Guvernul a decis sa mareasca salariile medicilor cu 25% de la 1 octombrie, ceea ce este bine. Dar cu aceasta solutie punctuala nu rezolva problemele din sistemul sanitar romanesc, pentru care este nevoie de o viziune, de o ” lege a sanatatii”, pe care evident ca Executivul nu o are. Guvernul Boc a avut-o, ba chiar a si cazut din cauza acestei legi, pentru ca interesele unora de a se mentine actuala stare de fapt din sistemul medical sunt foarte mari. Tot ce au mai propus guvernantii prin vocea ministrului sanatatii a fost legalizarea ” atentiilor ” oferite medicilor de catre pacienti, pentru care ne-a anuntat ca se vor scrie si norme!!! Adica vom vedea cam ce poti da spaga unui medic, de la o gaina la o masina, de la tichete de masa la plicuri cu bani etc. si cum se vor impozita toate acestea. Probabil vom apela la grile de evaluare a bunurilor, gen pentru o gaina ouatoare intre 2 kg si 4 kg, medicul plateste impozit 10 lei. O mojicie si desconsiderare care denota o mentalitate fara legatura cu ideea de stat modern. Ajungem in situatia in care cetatenii platesc direct serviciile sociale primite, nu prin taxe si impozite catre stat, pe care oricum le achita astazi.
Pe logica Guvernului, ar putea urma legalizarea spagii data profesorilor, politistilor, vamesilor, functionarilor din primarii, din ministere, in aceleasi conditii: daca omul da de bunavoie, dupa ce i se rezolva problema si cu obligatia declararii spagii de catre cel care a primit-o in vederea impozitarii.
Hai ca suntem o tara vesela! Ar fi de ras daca nu ar fi de groaza!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *