Skip to content
Politică

Udrea le dă o nouă replică procurorilor DNA și anunță dezvăluiri noi. Cum se apără fostul ministru în fața acuzațiilor

Elena Udrea ar fi luat şpagă 10% din toate contractele finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, spun anchetatorii, conform motivării judecătorilor care au decis arestarea fostului ministru.

„Din ansamblul acestor mijloace de probe rezultă că un întreg sistem de corupţie coordonat şi controlat de către inculpata Udrea Elena Gabriela, prin intermediul acestui sistem societăţile care aveau contracte cu diferite autorităţi locale, dar care erau finanţate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, achitau un comision de 10% cvasistabil şi cvasigeneralizat, aproape automat, văzându-se din încasările celor trei societăţi că toate plăţile din minister duceau la plata acestui comision.” se arată în motivarea instanţei.

" "

Citește mai mult: Elena Udrea ar fi luat 10% şpagă din orice contract finanţat de ministerul pe care îl conducea- Motivarea Instanței

Pornind de la aceste acuzații, Elena Udrea răspunde prin intermediul unui mesaj pe Facebook  și precizează că nu există nimic mai neadevărat.

De asemenea, fosta șefa a PMP promite noi dezvăluiri prin care vrea să evidențieze lupta pe care a dus-o pentru reformarea sistemului.

”Una dintre acuzaţiile care i se aduc Elenei Udrea este că ar fi patronat un sistem măcinat de corupţie la nivelul Ministerului Dezvoltării. Nimic mai neadevărat! În realitate, Udrea a acţionat concret în sensul reducerii fenomenelor corupţiei şi risipei din aparatul administrativ.
Fapte:
• S-au introdus standarde de cost la lucrări.
• S-au limitat la 10% adiţionalele la contractele cu statul.
• S-au prioritizat investiţiile în funcţie de gradul de execuţie al lucrărilor şi de importanţa lor socială.
• S-au transparentizat plăţile făcute de minister, prin publicarea ordinii în care s-au plătit facturile către firmele de construcţii.
• S-au redus cheltuielile interne ale ministerului cu peste 40%.
În perioada următoare, vom prezenta declaraţii şi acţiuni concrete ale Elenei Udrea care arată clar lupta pe care a dus-o pentru a reforma sistemul, a limita corupţia şi risipa resurselor publice.”, transmite echipa de comunicare a Elenei Udrea pe pagina de Facebook a acesteia.

Citește și: Noi dezvăluiri din dosarul Elenei Udrea. Ce ar fi primit în schimbul presupusei finanțări din șpăgi a PDL

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *