Skip to content
Politică

Udrea: Maior a vrut să candideze la prezidenţiale. Nu a avut curaj să-i spună lui Băsescu

Adevarul.ro

Elena Udrea a dezvăluit duminică seara că fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, ar fi avut intenția de a candida pentru postul de președinte al României, însă nu a avut curaj să îi mărturisească lui Traian Băsescu.

„Domnul Maior a vrut să candideze la prezidenţiale. Personal, l-aş fi susţinut din partea PMP. Dar dânsul nu a avut curaj să-i spună domnului prreşedinte Traian Băsescu intenţia de a candida. Era normal să îi spună, fusese numit de acesta în fruntea SRI, nu a avut curaj să îi spună preşedintelui că vrea să candideze. (…) Din punctul meu de vedere, când nu aveam o soluţie de candidat din partea PMP, eu aş fi agreat să-l susţinem pe Maior pentru că, în opinia mea, greşită zic eu acum, fusese om politic”, a declarat Elena Udrea, conform B1.ro.

Totodată, fostul ministru al Turismului speculează că motivul pentru care Maior nu i-a spus lui Băsescu ar fi posibila dezaprobare a fostului președinte.

„Opinia tranşantă a preşedintelui a fost mereu că cei care au condus serviciile de informaţii interne nu au ce căuta în politică. Deţin prea multe informaţii despre adversarii lor politici încât jocul să fie corect. De aceea, nu a agreat nici să-l numească prim-ministru, ceea ce l-a supărat la vremea respectivă pe domnul Maior şi probabil că şi dacă i-ar fi spus Maior de intenţia de a candida, probabil Traian Băsescu nu ar fi fost de acord”, a mai spus Elena Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *