Skip to content
Politică

Udrea, mutare surprinzătoare în afaceri. Unde vrea să dea lovitura EXCLUSIV

psnews.ro

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, arătând de ce s-a retras în ultima vreme din viața publică și cu ce se ocupă în prezent în materie de afaceri.

Discuția a început de la pronunțarea sentinței din dosarul Gala Bute, amânată de către ICCJ pentru data de 28 martie. Fostul deputat a refuzat să ofere vreun comentariu asupra acestei amânări sau a posibilelor sentințe în cazul său și a celorlalți inculpați.

„Nu vreau să estimez nimic. Nu-mi dau cu părerea. Nu pot să comentez. N-aș vrea să se interpreteze în niciun fel. Am spus și în sala de judecată: sunt concluziile depuse, există punctele de vedere exprimate atât de mine, cât și de avocat… Deci nu comentez în acest moment în niciun fel”, a afirmat Udrea.

Văzând așa, am schimbat macazul și am întrebat-o pe Elena Udrea ce oameni i-au fost alături în toată această perioadă.

„Familia și aceiași vechi prieteni care au fost lângă mine și acum doi ani, și în acești doi ani de când trec prin această experiență. Este o perioadă dificilă pentru oricine așteptarea unei decizii, chiar dacă convingerea mea fermă este – având în vedere dosarul acesta pe care îl știu rând cu rând – că soluția va fi după cum am cerut: achitare în cauză. Însă așteptarea este una deloc ușoară”, a răspuns fostul parlamentar.

Și comunicarea cu Traian Băsescu este una „destul de constantă”, a mărturisit Elena Udrea, chestionată dacă șeful PMP mai reprezintă un susținător moral pentru ea.

 

„În general, comunicăm destul de constant, dar nu neapărat în zilele acestea. Eu cred că pe fostul președinte l-ați văzut și dumneavoastră: părerea dânsului despre acest dosar e publică – nu cred că trebuie să o comentez eu”, a punctat ex-ministrul.

În a doua parte a convorbirii, Elena Udrea a arătat de ce s-a retras din politică și, în general, din prim-planul vieții publice: pentru că s-a dedicat afacerilor.

 

„După alegeri, m-am retras cu totul. Nu înțeleg de ce sunt alții interesați (nu dumneavoastră): nu mai sunt persoană publică… N-aș mai vrea să fiu subiect, mai ales pentru publicațiile de monden. Dar asta este”, a punctat Udrea.

Am insistat: se va întoarce fostul ministru în politică? La rândul ei, Udrea a declarat că s-a întors în avocatură și se concentrează, de asemenea, pe afacerile din turism și din agricultură.

„Nu am această prioritate. Am cu totul alte priorități cu viața mea, deci nu mă gândesc la asta. Și cred că e un moment foarte prost pentru politică. Sunt priorități care țin de cariera mea, de viața mea personală, de sănătate… M-am întors și în avocatură și mă ocup să-mi dezvolt activitățile pe care le am în turism, în agricultură… Deci în momentul acesta nu mă interesează politica și chiar nu cred că este un moment bun pentru politică” , a zis Elena Udrea.

Întrebată dacă și-a deschis deja un cabinet de avocatură, Udrea a răspuns: „Nu încă”. Atunci consultanță juridică? „Deocamdată mă organizez”, a încheiat fosta șefă de la Turism.

Amintim că pe 30 iulie 2014 Businessmagazin.ro scria cum staţiunea Boghiş Băi (din judeţul Sălaj) – deţinută de către Lia Stanca şi Elena Udrea – a avut în cele trei zile de după redeschidere 2.300 de turişti. Elena Udrea a intrat oficial în afacerea de la Boghiş (o comună din Sălaj cu un izvor de apă termală şi altul de apă minerală) la sfârşitul anului 2013. Aici, Udrea s-a asociat cu unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din zonă, Lia Stanca, proprietara grupului de firme Vidalis, primit integral în urma divorţului de fostul general de Securitate (trecut ulterior la SRI) Viorel Nicolae Stanca, implicat în afaceri cu turism după ce a cumpărat de la stat hotelurile din zonă, în anii ’90.

Pe 14 septembrie 2016, Jurnalul Național scria cum, la începutul lunii iunie din același an, o apropiată a Elenei Udrea şi una dintre nepoatele celei dintâi au înfiinţat o companie de consultanţă pentru afaceri şi management. Nepoata, pe nume Mădălina, este fiica vitregă a lui Adrian Valentin Udrea, fratele Elenei Udrea. Aceeași Elena Udrea înfiinţase acum niște ani o fundaţie denumită ProEuropa. După divorţul de Dorin Cocoş, Udrea a deschis mai multe companii în domeniul agricol, cea mai cunoscută fiind SC Agro Green Nana SRL, al cărei administrator a fost inițial Tudor Liberiu Breazu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *