Skip to content
Politică

Udrea și Costa Rica. Răzvan Dumitrescu răbufnește: Totul era perfect când erau o gașcă! EXCLUSIV

economica.net

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat tăios știrea legată de anunțul fostului ministru Elena Udrea cu privire la calitatea ei de azilant politic în Costa Rica.

CITIȚI ȘI: UPDATE Lovitură pentru procurori! / Emoții pentru Udrea. Dosarul Gala Bute, pe ultima sută de metri

Pentru început, Dumitrescu a remarcat sumele impresionante de care dispune Udrea pentru a locui într-o țară scumpă precum Costa Rica.

„În primul rând, să înțelegem că Elena Udrea are suficienți bani încât să-și permită să trăiască în Costa Rica (tot ea spunea că e foarte scump acolo). Prin urmare, o primă întrebare ar fi: doamna Udrea s-a descurcat, are suficient de mulți bani, încât să-și permită să trăiască într-un loc foarte scump, cum este Costa Rica”, a punctat realizatorul de la Antena 3.

În altă ordine de idei: ziaristul a scos în evidență faptul că mulți dintre cei care au pus umărul la crearea și consolidarea așa-numitului „stat de drepți” pot acum să scape de anchetele penale care îi vizează.

„A doua chestiune este de natură juridică și aici ramificăm două concluzii. Prima este că autorii statului de drepți, criticat în momentul de față de foarte multă lume, din cauza abuzurilor, sunt primii care se refugiază pe propria lor creație. Asta este! Adică doamna Udrea a fost părtașă la construcția asta odioasă, care a început prin anul 2005 (în primele luni de mandat ale lui Traian Băsescu), da care – din câte se pare – s-a accentuat după 2009 (în al doilea mandat). Totul era perfect pentru dânșii când erau o gașcă strâns unită, își făceau propria și-și mai rădeau și adversarii politici cu ajutorul unor mijloace neortodoxe. În momentul în care toată structura asta i-a atins, nu mai este bine!… și se refugiază”, a subliniat Răzvan Dumitrescu.

Același Dumitrescu a făcut o antiteză între oameni precum cei de mai sus și alți inculpați și condamnați celebri, precum Nicușor Constantinescu (fost președinte al Consiliului Județean Constanța) și Mircia Gutău (primarul municipiului Râmnicu-Vâlcea), care nu au putut și ei să fugă din țară, ci au suportat efectele dosarelor penale.

„Sunt două categorii de personaje aici: unii care se pot refugia și alții care nu se pot refugia. Culmea este că personajele astea care se pot refugia – ce să vezi? – au făcut parte din cercurile de întâlniri: discrete, secrete, K-uri, T-uri șamd. Celălalte personaje suportă consecințele unui sistem neconstituțional de multe ori.

De pildă: Nicușor Constantinescu nu s-a putut refugia… Nu că i-aș plânge de milă, dar vedeți diferența dintre Udrea, Ghiță și alții ca ei, pe de o parte, iar pe de altă parte, de exemplu, Nicușor Constantinescu. Nu s-a putut refugia nici Mircia Gutău, primarul de Râmnicu-Vâlcea care până la urmă a câștigat și am văzut câte abuzuri s-au făcut în dosarul său. Nu s-au refugiat mulți alții, pentru că n-au cum, probabil. Și atunci întrebarea mea este: ce proprietate interesantă (discretă, secretă etc.) au ăștia care se pot refugia, pe care noi nu o știm? Pentru că și doamna Bica am senzația că va călca pe urmele doamnei Udrea. Așa-mi spune mie inima. Deci repet: ce proprietate intrinsecă au personajele astea care se pot refugia, în așa fel încât să nu le atingă sistemul pe care chiar ele l-au construit sau la a cărui construcție au participat? a încheiat gazetarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *