Skip to content
Politică

UE amenință că dă milităria jos din pod pentru țările care nu primesc refugiați

Uniunea Europeană amenință că este pregătită să dea milităria jos din pod, în problema refugiaților.

Mai exact, Comisia Europeană a avertizat miercuri cu amenzi Ungaria, Republica Cehă, Polonia, deoarece refuză să primească refugiați. CE a amenințat și cu proceduri judiciare față de acestea.

Comisia Europeană a afirmat că va aplica amenzi Ungariei, Poloniei și Republicii Cehe dacă acestea refuză să preia solicitanți de azil din Italia și Grecia. Totodată, comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, a spus că cele trei țări vor fi chemate în fața CJUE, dacă își mențin în continuare poziția respingătoare.

Deși Curtea de Justiție a UE a impus numărul cotelor obligatorii de refugiați, Polonia și Slovacia au anunțat că nu vor pune în aplicare ordinul CJUE.

‘”Eram convinsă că aceasta va fi decizia (CJUE), dar ea nu schimbă deloc politica guvernului polonez în ceea ce privește migrația”, a spus premierul polonez, Beata Szydlom, potrivit agerpres.ro

La rândul său, premierul slovac, Robert Fico a declarat că țara sa ”respectă pe deplin verdictul Curții UE ‘‘ dar a subliniat că poziția sa critică față de repartizarea solicitanților de azil între statele UE va fi aceeași și nu va accepta cotele obligatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *