Skip to content
Politică

UE îi pune la punct pe Dragnea și Dăncilă în problema ambasadei din Israel

liberinteleorman.ro

Uniunea Europeană îi pune la punct pe președintele PSD, Liviu Dragnea, și pe premierul Viorica Dăncilă în problema ambasadei României în Israel.

Mai precis, Reprezentanța Comisiei Europene la București a transmis vineri că toate statele membre UE au ambasada în Israel la Tel Aviv, iar nu la Ierusalim, relatează Ziare.com, citând un comunicat al reprezentanților CE în România.

„Pozitia Uniunii Europene este bine cunoscuta si clara”, transmite CE.

Reprezentanta CE la Bucuresti susține că a luat nota din presa de o eventuala decizie privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim. Cu alte cuvinte, niciun reprezentat al Guvernului nu s-a consultat cu oficiali europeni, intr-o problema de diplomatie care angreneaza relatia Uniunii Europene, din care Romania este parte, cu Israelul si Palestina.

„In timp ce in presa am vazut informatii care indica o astfel de mutare (a ambasadei Romaniei – n.red.), notam in acelasi timp declaratia presedintelui Romaniei de astazi, ce confirma faptul ca pozitia Romaniei ramane neschimbata”, se arata in punctul de vedere al CE.

Astfel, reprezentantii Comisiei Europene amintesc ca Uniunea Europeana sprijina cu fermitate solutia celor doua state, solutie care ar trebui gasita prin discutii directe intre parti, cu Ierusalimul ca viitoare capitala a ambelor.

„In conformitate cu rezolutia Consiliului de Securitate al ONU (478), delegatia Uniunii Europene si toate ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene se afla in Tel Aviv”, se subliniaza in mesaj.

Prim-ministrul Viorica Dancila a confirmat vineri la amiaza ca Guvernul a adoptat un memorandum confidential, cel anuntat joi seara de Liviu Dragnea, privind mutarea ambasadei Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Intrebata daca era nevoie de consultarea presedintelui in acest sens, Dancila a sustinut ca acum, dupa adoptare, se vor purta discutii cu toate institutiile, inclusiv cu Klaus Iohannis.

Premierul nu a vrut sa precizeze ce contine memorandumul adoptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *