Skip to content
Politică

UE impune noi măsuri de siguranță: sistem electronic de vize

www.colombo.diplo.de

Uniunea Europeană (UE) a propus un sistem referitor la verificarea în baza de date ale blocului comunitar  a documentelor de identitate și informații legate de reședința cetățenilor care doresc să călătorească în spațiul european.  Acesta va primi miercuri aprobarea de la Comisia Europeană.

Propunerea  acestui sistem a fost determinată de semnalele de alarmă trase asupra securității frontierelor UE  în urma mai multor atacuri teroriste comise de Statul Islamic (SI) în Franța și Belgia și a numărului foarte mare de migrații ilegale.

Sistemul propus de UE se va aplica cetățenilor din circa 60 de țări, inclusiv din Japonia, SUA și chiar din Marea Britanie (în ciuda Brexit-ului), care pot vizita zona Schengen pentru călătorii de scurtă durată fără viză. Valoarea proiectului este estimată la circa 200 de milioane de euro, iar costurile anuale se vor ridica la 85 de milioane de euro, menționează agerpres.ro

Turiștii și oamenii de afaceri care doresc să viziteze țările din Europa vor trebui să plătească o taxă de 5 euro pentru a se înregistra online în avans în cazul în care sistemul propus de UE va fi acceptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *