UE impune sancțiuni împotriva Iranului după atacul asupra Israelului

Sursă foto: europa.eu

Uniunea Europeană a decis să impună noi sancţiuni împotriva Iranului după atacul asupra Israelului. Măsurile vizează producătorii de drone şi rachete, scrie BBC. Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, după un summit de la Bruxelles care a reunit liderii celor 27 de ţări membre.

„Vrem să facem totul să protejăm civilii. Viața fiecărui civil contează. Am cerut încetarea imediată a ostilităților”, a declarat de preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Blocul comunitar are deja în vigoare mai multe sancțiuni împotriva Iranului, inclusiv pentru că a vândut drone Rusiei pentru a le folosi în războiul său împotriva Ucrainei.

Sancțiunile vin după ce weekendul trecut Iranul a lansat drone şi rachete către Israel în ceea ce a a susținut că a fost o ripostă la un presupus atac aerian israelian asupra consulatului său din Siria la 1 aprilie, în care au fost ucise 13 persoane.

Deși nu a făcut un anunț oficial privind modul în care va răspunde Iranului, șeful Statului Major al armatei israeliene, Herzi Halevia, a transmis anterior că Iranul se va confrunta cu consecințe pentru acțiunile sale.

Mai mulți lideri mondiali au continuat să îndemne Israelul la reținere, în încercarea de a preveni un conflict mai amplu în Orientul Mijlociu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL