Skip to content
Sănătate

UE îşi asigură stocuri de medicamente experimentale anti-COVID-19

fool.com

Comisia Europeană a ajuns la acorduri cu grupurile farmaceutice Roche şi Merck KGaA pentru a putea garanta stocuri de tratamente experimentale anti-COVID-19, afirmă o sursă din cadrul Executivului Uniunii Europene, citatat de agenţia de presă Reuters.

Acordurile se referă la medicamentul antiartrită RoActemra, produs de Roche, şi la medicamentul Rebif, contra sclerozei multiple, fabricat de Merck – ambele considerate ca potenţiale tratamente anti-Covid-19. Contractele prevăd asigurarea de stocuri pentru toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Sursa, care a preferat să menţină anonimatul, nu a dezvăluit termenii contractelor. Unele ţări membre UE au cerut în mai să aibă posibilitatea achiziţionării celor două medicamente.

Roche efectuează în prezent teste clinice pe 330 de pacienţi cu medicamentul Actemra, denumit RoActemra pe unele pieţe. În China, acest medicament a fost utilizat la pacienţi care au reacţii imune severe generate de infectarea cu noul coronavirus. Medicamentul a fost testat şi în combinaţie cu antiviralul Remdesivir, produs de Gilead, singurul tratament autorizat până acum în spaţiul UE împotriva Covid-19.

La începutul lunii iunie, un test clinic italian cu Actemra pe pacienții aflați în stadiu incipient cu Covid a arătat că acest medicament a eșuat în a-i ajuta. Rebif a fost produs de firma biotehnologică elveţiană Serono, înainte de a fi cumpărată de Merck. Comisia Europeană negociază şi cu firma americană Gilead pentru a obţine doze de Remdesivir pentru statele membre UE.

În luna iunie, Franța, Germania, Italia și Olanda au spus că au asigurate 400 de milioane de doze ale unui potențial vaccin dezvoltat de către AstraZeneca. Potrivit HotNews, au apărut îngrijorări cu privire la dispozibilitatea remdesivirului, după ce Gilead a promis că va oferi producția pe mai multe luni Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *