Ungaria, pedepsită de UE după ultimele declaraţii ale lui Orban: Trebuie să aibă unele consecinţe

Orbán Viktor
Sursa foto: Facebook

Următoarele reuniuni ale miniştrilor de externe şi ai apărării din Uniunea Europeană, programate în luna august, vor fi mutate de la Budapesta la Bruxelles, a anunţat luni cel mai înalt diplomat al blocului, în cea mai recentă escaladare a unei dispute între Uniune şi Ungaria cu privire la poziţia premierului acesteia faţă de războiul din Ucraina, anunţă CNN.

Premierul ungar de extremă dreapta Viktor Orbán a deranjat liderii UE, afirmând recent că Uniunea are o „politică pro-război”.

Borrell a răspuns la comentariul lui Orban în timpul unei conferinţe de presă la Bruxelles, spunând: „Am înţeles că trebuie să trimitem un semnal, chiar dacă este un semnal simbolic, că a fi împotriva politicii externe a Uniunii Europene şi a descalifica politica Uniunii Europene ca «partid al războiului» trebuie să aibă unele consecinţe”.

„Am analizat declaraţiile şi acţiunile implementate” de premierul şi ministrul de externe maghiar, a declarat şeful diplomaţiei UE. „Pot spune că toate statele membre, cu o singură excepţie, au fost foarte critice cu privire la acest comportament”, a adăugat el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: