UE oferă Serbiei suma uriașă de 1,5 miliarde de euro. În ce domeniu vor fi investiți banii

Sursa foto: Aleksandar Vucic

UE oferă Serbiei suma uriașă de 1,5 miliarde de euro. În ce domeniu vor fi investiți banii în cauză? „Doresc să vă mulţumesc dumneavoastră şi echipei dumneavoastră pentru munca bună la agenda reformelor. Este o agendă excelentă”, a declarat Von der Leyen.

Serbia va primi 1,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană dacă va îndeplini programul de reformă promis, a declarat vineri, la Belgrad, preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, transmite EFE.

Într-o conferinţă de presă după întrevederea cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, şefa executivului european a calificat agenda de reformă prezentată de Belgrad drept „excelentă” şi a anunţat că Serbia va primi anul acesta o „prefinanţare” de 110 milioane de euro.

„Doresc să vă mulţumesc dumneavoastră şi echipei dumneavoastră pentru munca bună la agenda reformelor. Este o agendă excelentă”, a declarat Von der Leyen.

Cele 1,5 miliarde de euro fac parte din „Planul de creştere pentru Balcanii de Vest”, care alocă în total 6 miliarde de euro – 2 sub formă de granturi şi 4 ca împrumuturi – pentru ţările din regiune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: