UE organizează un festival de film la Moscova, în pofida războiului din Ucraina

Moscova / twitter
Sursa foto: X

Uniunea Europeană (UE) readuce Festivalul Filmului European în Rusia în luna noiembrie a acestui an, în pofida războiului pe care această ţară îl poartă împotriva Ucrainei, transmite vineri agenţia DPA.

Festivalul, care nu a avut loc în 2022 din cauza conflictului, va prezenta 21 de filme din ţări membre UE – inclusiv din Germania, Franţa, Spania, Italia, Republica Cehă şi Luxemburg – şi se va desfăşura online în perioada 1-15 noiembrie, în cea mai mare parte în mod gratuit, potrivit delegaţiei UE în Rusia.

Chiar şi în contextul dificil al războiului Rusiei împotriva Ucrainei, UE doreşte să demonstreze că relaţiile dintre europeni şi ruşi pot să continue, a declarat la Moscova Roland Galharague, ambasadorul UE în Rusia.

Galharague a precizat că, deşi UE a pus capăt cooperării cu guvernul rus din cauza războiului, acest lucru nu ar trebui să se reflecte asupra poporului rus.

„Cinematografia uneşte oamenii”, a declarat diplomatul într-o sală de cinematograf din Moscova, în faţa unor invitaţi atent selecţionaţi.

„Cultura şi arta rusă reprezintă o sursă de îmbogăţire şi pentru cinematografia din Europa”, a adăugat ambasadorul UE.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: