Skip to content
Politică

UE pregătește un șantaj pentru țările extracomunitare în problema refugiaților

rs.n1info.com

Uniunea Europeană pregătește un șantaj pentru țările extracomunitare în problema refugiaților. Vedeți mai jos care sunt planurile UE în această privință.

Mai precis, Comisia Europeană plănuieşte să ceară ţărilor extracomunitare să accepte repatrierea azilanţilor respinşi, iar statele care refuză ar putea să fie vizate de limitări privind vizele de călătorie în Uniunea Europeană, relatează Mediafax, citând Reuters.

Legislaţia propusă, care ar putea fi anunţată miercuri, prevede ca ţărilor care nu cooperează în ceea ce priveşte repatrierile le vor fi acordate mai puţine vize pentru diplomaţi şi persoanele cu paşapoarte de serviciu, pe o perioadă iniţială de trei luni.

În cazul în care autorităţile din respectivul stat continuă să refuze cooperarea, atunci vor fi impuse limite şi în ceea ce priveşte vizele pentru toţi cetăţenii acelui stat.

Potrivit planului, statele membre UE vor informa Comisia Europeană dacă se confruntă cu probleme legate de repatrierea azilanţilor respinşi, caz în care executivul european va decide un răspuns la această situaţie.

1 comentariu la “UE pregătește un șantaj pentru țările extracomunitare în problema refugiaților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *