Skip to content
Politică

UE pune piciorul în prag. Care sunt sancțiunile impuse Rusiei

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a declarat luni că Blocul comunitar dorea să aibă o relaţie mai bună cu Moscova dar nu poate pretinde că Rusia nu a anexat Crimeea în 2014, iar sancţiunile UE impuse Rusiei vor fi menţinute, informează Reuters, citat de gândul.info.

În cadrul primei sale vizite oficiale la Moscova, Federica Mogherini a anunțat că nu are are niciun rost ca UE să pretindă că nu există probleme reale în relaţia Rusiei cu Blocul comunitar.

Mogherini a vorbit în cadrul unei conferinţe de ştiri din Moscova, după ce a avut o întrevedere cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni dure Rusiei după anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Moscova în anul 2014, regimul de sancţiuni fiind înăsprit ca urmare a implicării ruse în conflictul separatist din estul Ucrainei. Sancţiunile împotriva Rusiei vizează sectoarele apărării, energiei şi economiei.

La polul opus, Moscova, care neagă acuzaţiile legate de susţinerea rebelilor din Ucraina, a interzis importul de produse agricole din UE.

Statele UE sunt divizate în ceea ce priveşte continuarea regimului sancţiunilor împotriva Rusiei, cu unele state europene, cum ar fi Slovacia, spunând că actualul regim al sancţiunilor nu este sustenabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *