Skip to content
Magazin

UE şi giganţii internetului Google şi Meta măresc cooperarea pentru combaterea răspândirii urii online

playtech.ro

Miniştrii europeni de justiţie şi giganţii tehnologici Google şi Meta au convenit vineri că este nevoie de un cadru legal clar pentru a intensifica cooperarea împotriva răspândirii urii online, a declarat ministrul francez al justiţiei, transmite Reuters.

Reţelele de socializare şi platformele online se confruntă cu o serie de propuneri legislative de ambele maluri ale Atlanticului, care le vor cere să facă mai mult pentru a contracara discursul instigator la ură şi dezinformarea online.

În UE, Digital Services Act i-ar obliga pe giganţii tehnologiei să facă mai mult pentru a combate conţinutul ilegal de pe platformele lor, cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală pentru nerespectare, notează news.ro.

Este timpul să adoptăm o legislaţie a UE, astfel încât platformele să nu aibă ultimul cuvânt. Avem nevoie de un cadru clar, precis, care să respecte libertatea de exprimare”, a spus Eric Dupond-Moretti, care a găzduit întâlnirea în oraşul Lille, din nordul Franţei.

Consilierul juridic principal al Google, Kent Walker, care a participat la întâlnire, a declarat pentru Reuters, într-un comentariu trimis prin e-mail, că compania a salutat planurile UE de a facilita schimbul de dovezi digitale.

Credem că regulamentul e-Evidence creează un precedent internaţional pozitiv pentru sprijinirea nevoilor de aplicare a legii, asigurând în acelaşi timp confidenţialitatea şi procesul echitabil pentru utilizatori”, a spus Walker, care este preşedinte pentru Global Affairs şi director juridic la Google.

Twitter nu a trimis un reprezentant, fapt criticat de Dupond-Moretti înaintea întâlnirii.

Va mai fi un scaun, va fi gol, iar în faţa acestui scaun va fi eticheta Twitter, pentru a arăta că nu sunt acolo şi pentru a regreta”, a spus el.

Twitter a spus că nu trimite un reprezentant din cauza propriilor reguli pentru Covid-19, dar că s-a angajat pe deplin să coopereze cu autorităţile pentru a face internetul mai sigur.

Twitter a pierdut luna trecută un proces din Franţa privind discursul instigator la ură, judecătorii spunând că trebuie să dezvăluie detalii despre ceea ce face pentru a combate ura online din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *