Skip to content
Politică

UE, tot mai aproape de R. Moldova, Georgia și Ucraina. Andi Cristea, întâlnire esențială

deschide.md

Uniunea Europeană se apropie din ce în ce mai mult de Republica Moldova, Georgia și Ucraina. Europarlamentarul PSD Andi Cristea a avut o întâlnire esențială în acest sens.

Astfel, Cristea (vicepreședintele Comisiei pentru politică externă din Parlamentul European) s-a întâlnit miercuri cu ministrul georgian pentru integrare europeană, Viktor Dolidze. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii despre așteptările pentru reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului estic de la Bruxelles, din luna noiembrie a acestui an, relatează DCnews.ro.

În acest context, eurodeputatul român a declarat: „Parlamentul European înțelege că trebuie să facem mai mult pentru acele țări care au ambiții europene reale și tangibile”.

„Avem datoria să facem mai mult pentru cei care au decis pe calea europeană. În acest spirit, am introdus conceptul de Parteneriat Estic+ și un grup de lucru privind Acordurile de asociere, în formatul Euronest, care se va concentra exclusiv pe Republica Moldova, Georgia și Ucraina.

Prin intermediul politicii europene de vecinătate și al parteneriatului estic, UE a stabilit o abordare marcată de o diferențiere sporită între parteneri”, a continuat Andi Cristea.

Parlamentul European va adopta un raport privind Parteneriatul estic, în perspectiva summitului din noiembrie 2017 care va fi adoptat la Strasbourg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *