UE transmite un ultimatum Rusiei!

Liderii Uniunii Europene, reuniți la Bruxelles, au transmis Moscovei un ultimatum pentru retragerea armamentului și trupelor de pe teritoriul Rusiei. În caz contrar, Uniunea Europeană va recurge la noi sancțiuni economice, mult mai severe.

La întâlnirea liderilor europeni a fost prezent și președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, care a susținut că un război la scară largă va deveni inevitabil, în eventualitatea în care situația din țara sa va continua să se agraveze.

Liderii europeni nu au decis încă noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar au lansat un ultimatum Moscovei, susținând că urmează noi sancțiuni economice: „Următoarele măsuri vor depinde de evoluţia situaţiei de pe teren, aşa că vom evalua permanent situaţia, care se agravează pe zi ce trece”.

Aceștia resping încă soluția unor intervenții militare. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a transmis că pentru Germania nu este potrivit să livreze armament iar în opinia mea motivul pentru care nu vrem să o facem este că nu există o soluţie militară pentru acest conflict”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: