UE vrea să elimine o scutire de la plata taxelor vamale de care profită retailerii online chinezi

Sursă foto: Unsplash

Uniunea Europeană lucrează la o propunere care ar impune taxe vamale pentru bunurile ieftine cumpărate de la retailerii online chinezi, inclusiv Temu, Shein şi AliExpress, a informat miercuri cotidianul Financial Times citând surse din apropierea acestui dosar.

Conform actualelor reglementări UE, bunurile cumpărate online dintr-o ţară non-UE nu sunt vizate de taxe vamale dacă valoarea lor este mai mică de 150 de euro. Potrivit Financial Times, la finele acestei luni, executivul comunitar va propune eliminarea actualului prag de 150 de euro, până la care articolele pot fi cumpărate în regim duty free.

Două miliarde de colete cu o valoare declarată mai mică de 150 de euro au ajuns în UE din alte ţări în 2023, potrivit Comisiei Europene, care subliniază că „volumul comerţului electronic testează limitele vămilor”. Propunerea Bruxelles-ului este destinată să oprească acest val şi ar urma să se aplice tuturor platformelor de e-commerce din afara UE.

Uniunea Europeană a discutat eliminarea pragului de 150 de euro în cadrul unui pachet de reforme vamale propus de Comisie în luna mai 2023 însă acum va încerca să accelereze adoptarea sa pentru a contracara o explozie a importurilor ieftine.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: