UEFA a anunţat decizia cu privire la meciul Belgia – Suedia, întrerupt luni seară după atacul sângeros de la Bruxelles

UEFA
Sursa foto: shakespearepub.com

UEFA a anunţat, joi, că meciul Belgia – Suedia, întrerupt luni seară după o repriză, după atacul sâmgeros de la Bruxelles, este declarat încheiat şi că scorul final este cel din momentul suspendării şi anume 1-1.

Decizia Comitetului Executiv al UEFA:

Meciul este abandonat şi rezultatul de la pauză (1-1) este confirmat ca final.

Fiecare echipă primeşte un punct şi clasamentul Grupei F va fi actualizat cu punctele respective.

Orice suspendare este coniderată ispăşită şi cartonaşele galbene rămân valabile.

UEFA precizează că federaţiile belgiană şi suedeză şi-au exprimat dorinţa ca restul meciului să nu se joace, având în vedere circumstanţele, şi au cerut ca rezultatul de la pauză să fie considerat final.

Rezultatul meciului nu afectează lupta pentru calificare din Grupa F, deoarece Belgia este deja calificată matematic şi Suedia deja nu mai are şanse matematic.

Doi cetăţeni suedezi au fost ucişi luni seară la Bruxelles într-un atac armat în apropierea centrului oraşului, cu doar câteva ore înainte de meciul de calificare la Euro 2024 dintre Belgia şi Suedia de pe stadionul Roi-Baudouin. Bărbatul suspectat de comiterea atacului, un tunisian radicalizat care locuieşte ilegal în Belgia, a fost rănit mortal în timpul unei operaţiuni a poliţiei marţi dimineaţă.

Meciul Belgia-Suedia a fost suspendat în urma atacului de luni, când cele două echipe se aflau la egalitate, 1-1, la finalul primei reprize.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: