Skip to content
Politică Sport

UEFA a luat la puricat organizarea EURO 2020 la Bucureşti: Transportul suporterilor se va face cu autobuzele

Peste 70 de reprezentanţi ai UEFA au inspectat 16 obiective din Bucureşti, care se află în planul de organizare a Campionatului European de fotbal din 2020, anunţă Federaţia Română de Fotbal. Printre obiectivele inspectate în perioada 5-8 noiembrie se numără cele două aeroporturi, Gara de Nord, hoteluri, baze de antrenament, pieţe publice, Arena Naţională.

De asemenea, reprezentanţii UEFA au discutat pe planurile a 18 proiecte-capitol ale EURO-2020, cum ar fi managementul stadioanelor, accesul spectatorilor, ceremoniile de meci, facilităţi de cazare, siguranţa şi securitatea echipelor şi spectatorilor, regimul comercial, facilităţi media şi angrenarea voluntarilor.

În ceea ce priveşte transportul spectatorilor, UEFA a menţionat faptul că autorităţile locale au iniţiat planul de mobilitate şi primele autobuze de transport public din noua flotă dedicată EURO-2020 au şi sosit la Bucureşti. Această este principala variantă de transport de la aeroport spre centrul Capitalei, iar eventuala legătură pe calea ferată de la Otopeni la Gara de Nord ar urma să fie una complementară.

Astfel se certifică faptul că România, care trecuse în planul de organziare că intenţionează să construiască o linie de metrou de la Aeroportul Henri Coandă la Gara de Nord nu va mai fi luată în discuţie.

Următoarea inspecţie a UEFA la Bucureşti va avea loc în primăvara anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *