UEFA a renunţat la reintegrarea parțială a echipelor de fotbal din Rusia în competiţiile europene

Sursa foto: UEFA

UEFA a renunţat la reintegrarea selecţionatelor Under 17 ale Rusiei în competiţiile europene, forul de la Nyon indicând marţi că nu a putut găsi o soluţie tehnică pentru a permite revenirea acestor echipe, informează Reuters.

„Punctul de pe ordinea de zi a fost retras, deoarece nu a putut fi găsită nicio soluţie tehnică pentru a permite echipelor ruse să joace”, a afirmat UEFA despre acest plan, căruia i s-au opus cu înverşunare Ucraina şi alte federaţii de fotbal.

Pe 27 septembrie UEFA a decis reintegrarea echipelor ruseşti Under-17 în competiţiile sale încă din acest an.

„Copiii nu trebuie pedepsiţi pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulţilor”, a explicat atunci, într-un comunicat, forul fotbalistic european.

Până la decizia UEFA, ruşii erau excluşi din toate competiţiile internaţionale de fotbal, atât cele de club, cât şi cele rezervate echipelor naţionale, după invadarea Ucrainei de către armata rusă, în februarie 2022, decizie luată în comun de UEFA şi FIFA. Nu a existat nicio reacţie imediată din partea Rusiei. Federaţia rusă de fotbal nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL