Skip to content
Politică

UEFA, dezamăgită de Guvern! Oficialii se tem că nu vom avea gata stadioanele pentru CE din 2020

fanatik.ro

UEFA şi-au pierdut încrederea în statul român şi a închiriat stadioane pentru Campionatul European de fotbal de anul viitor care se va juca şi la Bucureşti. România promisese că ridică patru arene noi, dar cum lucrările sunt în mare întârziere, oficialii din fotbalul european şi-au luat măsuri de siguranţă.

În Comisiile de Buget Finanțe din Parlament, reprezentanții Ministerul Dezvoltării dau asigurări că stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf vor fi gata până în mai 2020.

”Cele trei stadioane Steaua, Rapid și Arcul de Triumf au fost deja finanțate. Sunt finanțate lucrările de demolare și reconstrucție. Până la finalul lui 2019 trebuie să fie gata în proporție de 70%, iar până în mai 2020 să fie gata în totalitate”, au precizat reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

Campionatul European de fotbal din 2020 va începe în mai puțin de un an și jumătate, iar stadionul Ghencea este și în prezent un adevărat șantier. O mână de muncitori şi câteva excavatoare fac gropile pentru fundaţia noului stadion. O arenă cu 30.000 de locuri şi dotări de ultimă oră ar trebui ridicată până primăvara viitoare.

Noua arena este una dintre cele patru pe care statul a garantat că se vor putea antrena fotbaliştii la Campionatul European de anul viitor. Alt stadion care trebuia reconstruit este Rapid. Autorităţile au renunţat însă la plan, în favoarea unei renovări parţiale şi costisitoare, anunță digi 24.

Coordonatorul Euro 2020, Gică Popescu, a refuzat să vorbească despre decizia UEFA. Contactat de Digi24, a spus doar că rămâne optimist. Crede că stadioanele Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf vor fi gata până în aprilie anul viitor, cum a promis Guvernul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *