Skip to content
Politică

UPDATE Grecia se confruntă cu o criză politică. Premierul Tsipras a demisionat

UPDATE 21:10

Grecia se confruntă cu o criză politică, după ce premierul Alexis Tsipras a anunțat că își dă demisia, iar Guvernul de la Atena ar putea organiza alegeri anticipate pe 20 septembrie.

„In scurt timp, ii voi prezenta presedintelui demisia mea si a Guvernului. Simt ca am obligatia morala de a ma supune evaluarii poporului. Votul poporului va decide daca acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criza. Vreau sa fiu onest in totalitate, nu am ajuns la acordul pe care il voiam cu creditorii internationali. Am fost obligati sa onoram un acord”, a subliniat Tsipras, transmite ziare.com.

—–

Guvernul Alexis Tsipras nu mai are susţinere din partea partidului Syriza, scindat în privinţa oportunităţii aplicării măsurilor de austeritate.

Conform unor surse din presa elenă, premierul Alexis Tsipras ar urma să-şi anunţe demisia în această seară şi să convoace alegeri legislative pentru luna septembrie. Alexis Tsipras îşi dă demisia din funcţia de premier al Greciei. Premierul Greciei, Alexis Tsipras, îşi va da demisia pentru a putea candida la alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 20 septembrie, relatează presa locală, potrivit jurnalul.ro.

Surse guvernamentale au declarat despre decizia premierului după ce peste 35 de legiuitori au votat împotriva celui de-al treilea pachet financiar internaţional.

Tsipras va tine o şedinţă cu liderii politici după care se va întâlni cu preşedintele căruia îi va prezenta demisia şi se va adresa naţiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *