Skip to content
Politică

Ultima decizie luată de Serviciile Secrete americane

Secret Service ia în considerare posibilitatea de a verifica turiştii şi alţi vizitatori înainte de a intra în zonele publice din faţa Casei Albe, ca răspuns la episodul de vineri în care un bărbat cu un cuţit a reuşit să pătrundă în incinta Casei Albe, relatează New York Times, potrivit mediafax.ro.

În cadrul acestui proces, Secret Service va instala câteva puncte de control în apropiere de Casa Albă, au declarat oficialii. Procesul de verificare se va limita probabil la controlul genţilor şi nu va include măsurile luate în aeroporturi de Administraţia pentru Securitatea Transporturilor, care includ detectoare de metal şi scanare corporală.

Această verificare le va permite, de asemenea, agenţilor Secret Service să interacţioneze cu vizitatorii şi să încerce astfel să identifice persoanele care ar putea ridica probleme, au declarat oficialii.

Ei au declarat însă că nu se ştie cât de repede vor fi implementate aceste măsuri. Schimbările în ceea ce priveşte securitatea în jurul Casei Albe sunt deseori complicate pentru că Secret Service trebuie să îşi coordoneze eforturile şi cu alte instituţii, care nu vor să restricţioneze accesul la una dintre cele mai populare atracţii turistice din Washington sau să o transforme în zonă militarizată, mai informează mediafax.ro.

Secret Service a anunţat sâmbătă că directorul său, Julia A. Pierson, a ordonat o revizuire internă a procedurilor de securitate la Casa Albă şi a modului în care a fost tratat incidentul de securitate. Potivit oficialilor, una dintre principalele întrebări a fost de ce ofiţerii de la faţa locului nu au mobilizat câini de atac antrenaţi special pentru a opri intruşi. Totodată, s-a pus întrebarea de ce gardianul de la uşa principală a Casei Albe nu a urmat procedura şi nu a încuiat uşa imediat ce a fost semnalată alarma că cineva a sărit gardul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *