Skip to content
Politică

UPDATE Un nou nume pe lista de consilieri ai lui Iohannis/ Cine va întregi echipa de la Cotroceni

" "

Un nou nume pe lista de consilieri prezidențiali ai lui Klaus Iohannis a fost făcut public de Antena3. Este vorba de Lazăr Comănescu, cel care se va ocupa de politica externă în cadrul Administrației prezidențiale. Acesta este diplomat de carieră și fost ambasador al României în Germania.

Mai sunt doar două zile și președintele ales al României, Klaus Iohannis, va depune jurământul în fața Parlamentului și își va prelua oficial atribuțiile de șef al statului.

În același timp, Klaus Iohannis încă nu a făcut publică lista de consilieri prezidențiali cu care va colabora. I-am aflat sau am dedus numele acestora din diferite surse. Până în acest moment știm că vor fi consilieri ai lui Iohannis următorii: scriitoarea Tatiana Niculescu Bran, cea care va fi purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, fostul director al ICCMER, Andrei Muraru, fostul pesedist Dan Mihalache, Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, George Scutaru, fostul șef al deputaților liberali.

Citește și:

Numirea lui Dan Mihalache în fruntea Administrației Prezidențiale produce revoltă în mediul online

Fotografiile pe care liberalii nu ar trebui să le uite. Omul de casă al PSD, șef la Cancelaria lui Iohannis

De asemenea, echipa va fi completată cu doi actuali consilieri ai lui Traian Băsescu.

Potrivit cotidianul.ro, este vorba de Gheorghe Angelescu, consilier de stat, coordonator al Cancelariei Ordinelor. De menţionat că Angelescu nu a fost adus de Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, el fiind din decembrie 2000 la Cancelaria Ordinelor.

Va continua activitatea la Administraţia Prezidenţială şi şefa Compartimentului Protocol, Delia Dinu (este persoana care, printre altele, este văzută la toate depunerile de jurământ ale miniştrilor înmânând mapele cu textul jurământului), care este în funcţie din august 2012.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *