ASF retrage autorizaţia unuia dintre cei mai importanţi brokeri

ASF. INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a FAST Brokers, într-un context în care șeful companiei a fost arestat preventiv, iar ASF – acum cu o nouă conducere – s-a temut să mai păstreze compania în piață, invocând opt nereguli în activitate și probleme procedurale de înlocuire a CEO-ului arestat. Faptele puteau atrage o suspendare temporară a activității, dar ASF s-a uitat și la istoricul firmei și a preferat să meargă direct pe retragerea autorizației, relevă datele analizate de Profit.ro.

Anul trecut, brokerul a câștigat o licitație pentru Armată pe 3 ani. De asemenea, Profit.ro a anunțat la începutul anului că FAST Brokers a câștigat, din postura de unic ofertant, polițele de viață pentru militarii din Forțele Navale, poliță valabilă până la 27 octombrie 2025.

În urma unui control inopinat, instituția susține acum că a constatat opt fapte contravenționale, printre care „lipsa asigurării continuității administrării și conducerii activității brokerului”.

Este arătat și că, în februarie, Gheorghiu Iulian-Valentin a fost arestat preventiv.

„Măsura arestului preventiv a fost confirmată de compania de brokeraj prin e-mail, menționându-se totodată că a fost realizată o percheziție la sediul acesteia, ocazie cu care au fost ridicate echipamentele IT și documentele interne”, este explicat.

Iulian Valentin Gheorghiu este unul dintre asociați și conducătorul executiv al FAST Broker.

„În perioada supusă verificării (01.12.2023 -05.03.2024) nu au fost emise/semnate hotărâri ale asociaților și nici nu au fost comunicate ASF documente cu privire la desemnarea/propunerea unei alte persoane care să preia/îndeplinească atribuțiile de administrator și conducător executiv”, mai este argumentată decizia de retragere a autorizației.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: