Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ Basescu iese la atac și cere demisia a doi miniștri din Guvernul Ponta

Președintele României, Traian Băsescu, le-a solicitat la terminarea scrutinului electoral demisia ministrului de Externe, Titus Corlățean și a ministrului pentru Românii de pretutindeni, Bogdan Stanoievici, motivând neajunsurile semnalate de cetățenii români aflați în afara granițelor.

”COMUNICAT DE PRESĂ
(2 noiembrie 2014)

Ref.: Poziția preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, cu privire la procesul electoral pentru alegerea președintelui României

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a urmărit cu atenție procesul electoral pentru alegerea președintelui României care s-a desfășurat duminică, 2 noiembrie a.c., atât în țară, cât și în străinătate.

Domnul președinte Traian Băsescu constată că au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral în secțiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare şi nici personal suficient.

De asemenea, numărul mic de secţii de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-şi poată exercita dreptul de vot.

Domnul preşedinte Traian Băsescu constată, totodată, deficienţe în asigurarea formularelor pentru declaraţiile pe proprie răspundere în numeroase secţii de votare din ţară.

Neajunsurile semnalate au împiedicat cetățenii români să-și exercite dreptul constituțional de a-și alege președintele. În aceste condiții, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici”, a transmis Traian Băsescu printr-un comunicat de presă.

3 comentarii la “ULTIMA ORĂ Basescu iese la atac și cere demisia a doi miniștri din Guvernul Ponta

  1. Acum sa fim , obiectivi—eficienta -este mama tuturor posibilitatilor . Un vot la 3 secunde in strainatate–sa ne traiti , tov BACONSCHI—rezultatele se jucau in alte coordonate .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *