Skip to content
Politică

Ce decizie a luat Vasile Astărăstoae privind UMF Iași

ULTIMA ORĂ Decizia luată de Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iași.

Potrivit unui anunţ făcut în după-amiaza zilei de vineri, 6 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, Vasile Astărăstoae şi-a dat demisia din funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi, notează adevărul.ro

Astărăstoae, în acelaşi timp şef al Colegiului Medicilor din România, ar fi trebuit să renunţe la toate funcţiile publice încă din vara anului 2014, în urma unei decizii definitive a Curţii Supreme de Justiţie.

Vasile Astărăstoae a fost condamnat în iulie 2014 de Curtea Supremă pentru conflict de interese după ce inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Integeritate au constatat că oficialul s-a angajat pe sine şi pe fiica sa în mai multe proiecte europene derulate de instituţiile pe care le conducea.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi a suferit prejudicii grave de imagine în ultima săptămână. Trei profesori ai UMF Iaşi au fost arestaţi în cazuri grave de luare de mită, şanţaj şi tentativă de viol. O altă profesoară cu funcţie de conducere în universitate este pusă sub control judiciar pentru o suspiciune similară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *