Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ Ce invitație a primit Traian Băsescu. Fostul Președinte a ales un alt drum către partidul său de suflet

În cursul după- amiezii de duminică, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a primit o invitație din partea fundației care a apărut și a funcționat în jurul său și anume Fundația Mișcarea Populară, condusă de fostul consilier prezidențial, Cristian Diaconescu.

Potrivit B1 TV, președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, i-a transmis lui Traian Băsescu o invitație oficială pentru a se alătura acestei organizații. Potrivit surselor politice apropiate fostului șef de stat, Băsescu ar urma să accepte foarte curând această invitație.

" "
" "

Traian Băsescu a anunțat în dese rânduri că imediat după ce își va termina mandatul de Președinte se va alătura proiectului Mișca Populară. Totuși, deși a trecut deja o săptămână de când acesta a părăsit palatul Cotroceni, Băsescu nu a inițiat niciun demers privind înscrierea în PMP.

„Fundația Mișcarea Populară își asumă continuarea procesului de modernizare a României și întărire a statului de drept, proiecte începute de președintele Traian Băsescu. Președintele Traian Băsescu a fost cel care a inițiat și susținut multe dintre reușitele societății românești, fiind parte integrantă a procesului de consolidare a democrației și de construire a statului de drept. Justiția independentă, orientarea euro-atlantica în politica externă și reformarea instituțiilor fundamentale reprezintă reușite la care Președintele Traian Băsescu a avut o contribuție decisivă”, se arată într-un comunicat al Fundației Mișcare a Populară, obținut de B1 TV.

Reamintim că Mișcarea Populară a fost fondată la data de 12 aprilie 2013, ca o organizație non-guvernamentală cu profil politic, ce a funcționat și s-a dezvoltat în jurul lui Traian Băsescu. Acesta din urmă a fost prezent la toate dezbaterile sau acțiunile publice desfășurate de Fundația Mișcarea Populară în ultimele luni.

La 18 mai 2013, conducerea Mișcării Populare a anunțat că inițiează un sondaj privind transformarea în partid a fundației. La 25 mai 2013 s-au anunțat rezultatele sondajului: 58% din voturi pentru co-existența fundației și partidului, 31% pentru transformarea fundației în partid și 11% pentru menținerea status-quo-ului.

Pe 23 iulie 2013, Mișcarea Populară a devenit partid politic.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *