Skip to content
Politică

Chiliman, mutare decisivă în urma dosarului instrumentat de DNA

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a făcut o mutare decisivă, în urma dosarului instrumentat de procurorii anticorupție.

Astfel, edilul a anunțat, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook, că s-a autosuspendat atât din funcția de prim-vicepreşedinte al PNL, cât și din cea de co-președinte al filialei PNL Sector 1.

Primarul și-a argumentat decizia prin dorința de a nu afecta imaginea Partidului Național Liberal.

„M-am autosuspendat atât din funcția de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, cât și din funcția de copreşedinte al filialei PNL Sectorul 1. Decizia mea este dictată de dorința ca implicarea mea într-un dosar penal să nu afecteze imaginea Partidului Național L!iberal, dar și de convingerea că decența și bunul-simț trebuie să guverneze viața publică și comportamentul politicienilor. Am încredere în Justiţie, am convingerea că voi beneficia de un proces echitabil și îmi voi susține dreptatea în fața procurorilor și a judecătorilor. Dreptatea se dezbate în fața magistraților, și nu pe ecranul televizorului”, a scris Andrei Chiliman pe pagina de socializare.

Andrei Chiliman este acuzat că în perioada 2006-2015 a atribuit contracte în mod preferențial unei firme care trebuia să plătească comisioane către primar, dar și către angajați ai primăriei. Acesta este acuzat de trafic de influenţă, iar prejudiciul din dosar a fost stabilit la 670 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *