Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ Cine va prelua șefia DIICOT. Prima reacție a Procurorului General, Tiberiu Nițu, după reținerea Alinei Bica

După reținerea șefei DIICOT, Alina Bica, a fost reținută de procurorii DNA pentru 24 de ore, procurorul general al României, Tiberiu Nițu a avut o primă reacție, precizând că va prelua conducerea interimară a DIICOT, împreună cu procurorul șef adjunct, Elena Georgiana Hosu.

Tiberiu Nițu a fost întrebat de jurnaliști dacă va delega pe cineva la conducerea DIICOT, după ce șefa acestei instituții, Alina Bica, a fost reținută joi seara de DNA.

„Pentru început, conducerea DIICOT va fi asigurată de doamna procuror șef adjunct, împreună cu mine. Pentru că, potrivit legii, procurorul general conduce DIICOT și DNA, prin intermediul procurorului șef, ceea ce înseamnă că putem exercita un act de conducere, pentru început, prin procurorul șef adjunct împreună cu mine”, a spus Nițu.

El a invocat și posibilitatea ca Alina Bica să fie revocată din funcția de șef al DIICOT, dacă nu își dă demisia.

„În situația în care nu vom fi în prezența unui act unilateral de voință din partea doamnei Bica, mă refer la demisie, voi analiza și voi solicita, în calitate de conducător al Parchetului, așa cum prevede legea, revocarea din funcția de conducere și există și instituția revocării din DIICOT”, a adăugat Nițu, subliniind că Alina Bica se bucură, ca orice cetățean, de prezumția de nevinovăție, acum „serios afectată”, iar DIICOT este o structură extrem de importantă și puternică, constituită din oameni profesioniști și onești.

Procurorul general a mai spus că fost informat, joi seara, de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, despre situația de la DIICOT, fiind informat și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Procurorii DNA au dispus, joi seară, reținerea șefului DIICOT, Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, acuzată de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *