Skip to content
Politică

Când se va judeca procesul lui Iohannis privind incompatibilitatea

Curtea Supremă a stabilit  data în care se va judeca recursul ANI în dosarul în care îl acuză pe Klaus Iohannis de incompatibilitate: 18 noiembrie. Infomația a fost postată în această seară pe site-ul instituției. Alegerile prezidențiale din România sunt programate a avea loc în 2 noiembrie 2014. În eventualitatea în care va fi necesar, turul al doilea de scrutin va avea loc în data de 16 noiembrie 2014, scriu jurnaliștii evz.ro

Curtea Supremă a stabilit, pe 30 septembrie, să admită în principiu judecarea recursului formulat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în dosarul în care îl acuză pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.

„Dispune comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.
După transmiterea acestor puncte de vedere, dosarul va intra în faza de judecată a recursului, judecătorii instanţei supreme urmând să decidă definitiv dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

4 comentarii la “Când se va judeca procesul lui Iohannis privind incompatibilitatea

  1. Mi se pare greu de admis ca,pentru a asemenea situatie,privind viitorul institutional al tarii sa pornim in alegeri fara a sti daca unul din cei mai de frunte competitori are sau nu,calitatea de a concura.Justitia,in acest fel isi dovedeste,pentru orice om de buna credinta ca a intrat pe deplin in jocul politic,influentandu-l in mod direct.Cum am putea sa credem ca nu s-a gasit loc,pe rolul instantei in cauza si pentru acest proces,aruncandu-l dupa alegeri si punandu-l pe alegatorii care il prefera pe Iohannis,in fata unei dileme : sa mai vina la vot,optand pentru acest candidat sau sa stea acasa pentru ca,in locul votului democratic,altii hotarasc,dar nu se stie cum.Daca adaugan si degingolada din PSD,declansata,indubitabil,TOCMAI ACUM de DNA,tabloul amestecului puterii judecatoresti ,peste limite,este complet.Atunci,o prezenta semnificativa la vot ar putea fi socotita o surpriza,dar ,oricum,sentimentul de dezamagire al oamenilor va dovedi inca o data ca lucrurile nu merg bine in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *