Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ. Discursul lui Valerian Vreme în fața colegilor

Fostul ministru Valerian Vreme a ținut astăzi, 13 octombrie, un discurs în fața colegilor parlamentari privind implicarea sa în Dosarul Microsoft.

„Fiecare dintre dvs. ați îndeplinit funcții de responsabilitate până a ajunge în postura de deputați. În acest sens, nu vă pot spune noutăți, dar pot și trebuie să fac anumite precizări: funcția de ministru este preponderent politică. Eu nu am fost numit ministru la un minister nou înființat. Eu îi creditez pe toți foștii mei colegi cu încredere. În ceea ce privește speța de față, ministerul a încheiat actul subsecvent din august 2001 la acordul cadru din 2009. Documentul pe care l-am semnat a avut asistență juridică de specialitate,  a avut suportul tehnic de fundamentare si toate avizele necesare. Ce s-ar fi intamplat daca aveam toate documentele necesare legale si eu refuzam sa semnez? Nu puteam oare atunci sa savarsesc un abuz in serviciu ? Nu cred ca am savarsit vreo fapta nelegala pentru ca nu am facut acest lucru de unu singur.

Stimati colegi, nu va cer clementa in sensul juridic pentru ca sunt sigur ca oricare dintre noi considera ca actele semnate sunt legale. Ca ministru, nu am avut intalniri cu reprezentantii furnizorului. Am semnat documentele dupa ce toate documentele au fost semnate de persoanele abilitate”; a declarat Valerian Vreme în plenul Parlamentului.

Cei noua fosti ministri suspectati de DNA ca ar fi savarsit infractiuni de coruptie sunt: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Mihai Tanasescu. La toti exista multiple acuzatii, printre care si luare de mita, cu exceptia lui Daniel Funeriu si Valerian Vreme – acuzati doar de abuz in serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *