Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ UPDATE. Acuzațiile oficiale ale DNA/ Dosarul privind votul din diaspora e cerut de DNA

UPDATE

Potrivit unui comunicat de presă remis de procurorii DNA, acuzațiile nu vizează încă o persoană, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă.

Iată comunicatul DNA:

”Ca urmare a unor informații apărute în mass media în cursul zilei de 04 decembrie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări:

La nivelul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției, în cursul lunii noiembrie, anul curent, s-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare a votului în Diaspora.

Procurorii anticorupție, constatând că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se află înregistrat un dosar penal cu același obiect, la data de 02 decembrie 2014 au solicitat acestei instituții cauza respectivă, în vederea reunirii celor două cauze penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale cu privire la faptă nu are caracterul formulării unei acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă.”

Dosarul privind modul în care a fost organizat şi desfăşurat procesul electoral în Diaspora a fost cerut de către DNA pentru a continua ancheta începută de Parchetul General, informează, în exclusivitate, Realitatea TV. Direcţia suspectează fapte de corupţie în organizarea votului în afara ţării.

DNA a cerut Parchetului General dosarul privind organizarea votului în Diaspora. Ancheta începută de Parchet ar urma să fie continuată de DNA.

MAE a trimis Parchetului o parte din documentele cerute privind organizarea votului în Diaspora.

DNA suspectează fapte de corupţie în organizarea votului în afara ţării. Este vorba de acuzaţii de abuz în serviciu, neglijenţă şi împiedicarea dreptului constituţional de vot.

Parchetul General a început deja urmărirea in rem faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot. Mai mulţi funcţionari publici din instituţiile responsabile de organizarea alegerilor prezidenţiale ar fi vizaţi, informează realitatea.net.

Contactat de PSnews.ro, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe Stejărel Olaru a declarat că nu are niciun comentariu de făcut cu privire la acest subiect.

4 comentarii la “ULTIMA ORĂ UPDATE. Acuzațiile oficiale ale DNA/ Dosarul privind votul din diaspora e cerut de DNA

 1. Ce legatura este intre DNA- departamnetul anticoruptie, si votul din strainatate? Ce coruptie a fost acolo? Cu cat a fost prejudiciat statul roman? Vad ca DNA-ul este peste tot. Sa se desfiinteze celelalte structuri atunci; sa se faca econiomie, daca se ocupa dna de tot.

 2. VICTOR CIORBEA – D E M I S I A !
  Victore, AVOCATUL POPORULUI ESTE NUMIT PE O PERIOADA DE 5 ANI PENTRU APARAREA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR PERSOANELOR FIZICE – zice Constitutia Romaniei in Art.58.
  Cum ai reactionat cand „persoanele fizice” din diaspora nu au putut vota?
  E cazul sa-ti dai demisia !
  Daca esti de acord – d i s t r i b u i e.

  1. Cred ca urlai asa tare si in 2009 cind se spargeau geamuri ……… DNA ar trebui sa se sesisese si pt. acea perioada. ….. mult tineret care a votat nici nu auzisera de joanhis. ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *