ULTIMA ORĂ FOTO România – din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși. Site-uri critice vizate

Sursa foto: Pixabay

România a fost din nou ținta mai multor grupuri de hackeri pro-ruși, inclusiv NoName, care au efectuat un atac masiv Distributed Denial-of-Service (DDoS) asupra unor site-uri web critice.

Atacul de acum este prezentat ca fiind efectuat de NoName în colaborare cu Armata Cibernetică Rusă, HackNet, CyberDragon și Terminus.

Atacul DDoS, asumat oficial de NoName, este argumentat prin atitudinea pro-Ucraina a României, în războiul Rusia-Ucraina.

Gruparea susține că ar fi atacat site-uri ale unor instituții precum Guvernul României, Banca Națională a României și Bursa de Valori București. Până la acest moment, instituțiile respective nu au raportat public un astfel de atac.

În martie, România a înregistrat, la nivel național, o serie de atacuri de tip DDoS îndreptate împotriva unor organizații din sectorul financiar-bancar, cât și asupra unor instituții publice. Autoritățile vor efectua o analiză referitoare la aceste atacturi pentru a stabili proveniența lor, la acest moment fiind indicii referitoate la implicarea unei grupări afiliată Rusiei, NoName057, fără însă să fie exclusă și implicarea altora, a declarat atunci pentru Profit.ro purtătorul de cuvânt al Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

NoName este unul dintre cele aproximativ 80 de grupuri de hackeri proruși care atacă instituții din țări care susțin Ucraina, mai ales țări din Europa de Vest, declară analistul-șef al echipei de analiza amenințărilor de la Thales, din care fac parte aproximativ 50 de experți din lume, Nicolas Quintin.

Site-urile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank au fost atunci ținta unui atac cibernetic., declanșat la scurt timp după ce eurodeputații au cerut la unison, în cadrul unei dezbateri emoționale din cadrul Parlamentului European, ca Rusia să returneze integral tezaurul României și ca Executivul UE și alte instituții europene abilitate să facă tot posibilul pentru a sprijini acest demers.

Cauza ar fi un „atac DDoS”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: