ULTIMA ORĂ Gabriel Resources anunță, după ce a pierdut procesul cu România pentru Roșia Montană, că nu mai are bani

Sursa foto: ZF.ro

Canadienii de la Gabriel Resources trebuie să găsească finanțare pentru a putea continua activitatea și a plăti cheltuielile de judecată datorate României, conform deciziei tribunalului arbitral ICSID. Compania a anunțat la Bursa din Toronto că mai are disponibilități de doar 2 milioane de dolari, pe care activitatea curentă le va epuiza până în aprilie.

Cererile Gabriel Resources împotriva României au fost respinse pe 8 martie de ICSID cu o majoritate de doi la unu, iar tribunalul a acordat României aproximativ 10 milioane de dolari în taxe și cheltuieli de judecatăe. Hotărârea este obligatorie pentru părți, iar suma datorată atrage, până la data plății, o dobândăechivalentă cu rata titlurilor americane de trezorerie la 3 luni.

Cum a anunțat Profit.ro, România are de primit de la companie, drept cheltuieli de judecată și alte despăgubiri, sume totalizând aproximativ 9,4 milioane de euro (46,75 milioane lei).

Gabriel Resources susține însă că decizia Tribunalului arbitral profund viciată și că analizează în continuare, împreună cu consilierii săi juridici, ce opțiuni are, inclusiv pentru a contesta decizia prin procesul de anulare prevăzut de Convenția ICSID.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: