Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ Lațul se strânge în jurul lui Mircea Roșca. O persoană implicată în dosar și-ar fi recunoscut fapta. PNL, finanțat cu bani din șpăgi?

Se pare că lațul se strânge în jurul vicepreședintelui PNL, Mircea Roșca, după ce una din persoanele implicate în acest dosar de corupție și-a recunoscut fapta.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti, îi audiază, în această dimineață, pe deputatul liberal Mircea Roşca şi Gabriel Popescu, preşedinte PNL Azuga, într-un dosar de trafic de influență.

Diana Dumbravă, una dintre persoanele audiate de procurorii anticorupţie în dosarul deputatului liberal Mircea Roşca şi-a recunoscut fapta.

Potrivit avocatului acesteia Covaci Sofia, Diana Dumbravă şi-a recunoscut faptele, fiind acuzată de procurori de luare de mită, aceştia spunând că a primit foloase necuvenite, respectiv suma de 4.000 de euro pentru o licitaţie cu Tibi Oil, potrivit agerpres.ro.

Întrebată dacă fapta de care Dumbravă este acuzată are legătură cu deputatul Mircea Roşca, avocata acesteia a spus că „e posibil”.

Parlamentarul Mircea Roșca, liderul PNL Prahova și si Gabriel Popescu, presedintele PNL Azuga, sunt acuzati de luare de mită.

Citește și: FOTO – Cine sunt penalii care i-au făcut campanie lui Iohannis

Sursele judiciareau menţionat, conform evz.ro că 5.000 euro ar fi primit efectiv Roşca – prin intermediul lui Gabriel Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean.

De asemenea, conform aceleiași surse, tot prin intermediul lui Popescu, suma de 4.000 euro ar fi fost dată în 2011 secretarului primăriei Azuga – Diana Dumbrava, care era şi preşedinte al comisiilor de licitaţie publică deschisă cu strigare pentru vânzarea a două suprafeţe de teren, pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi care vizau desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de achiziţie şi desemnarea câştigătoare a aceleiaşi firme din Comarnic.Diana Dumbravă este adusă și ea la audieri la sediul DNA.

Conform Agerpres.ro, DNA verifică şi faptul că reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în calitate de autoritate contractantă, în perioada decembrie 2012 — iulie 2013, au încheiat cu o firmă din Comarnic, în calitate de furnizor, cinci contracte de achiziţii produse alimentare necesare blocului alimentar al spitalului (carne de pasăre, legume în conservă şi/sau la cutie, orez, zahăr etc.) prin negociere directă, fără anunţ de participare, motivându-se situaţia de extremă urgentă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute, fără ca, în realitate, să existe o astfel de situaţie, valoarea fiind de peste 441.000 lei.

Sursele subliniază că aceste contracte ar fi fost încheiate la intervenţia lui Roşca, deoarece firma beneficiară era a vărului său, Adrian Rotilă. Firma acestuia a beneficiat de contracte şi de la CJ Prahova în perioada când Mircea Roşca era consilier judeţean.

Procurorii anticorupţie ar fi constatat că Adrian Rotilă a cumpărat prin firmă un autoturism Audi în leasing care este folosit în realitate, încă de la achiziţionare, în 2013, de Mircea Roşca. În septembrie 2013, au precizat sursele, deputatul ar fi beneficiat de lucrări de construcţii în valoare de peste 35.000 lei efectuate la locuinţa sa situată în oraşul Comarnic, precum şi de suma de aproximativ 90.000 lei, reprezentând contravaloarea a cca 500 m.c. beton, achiziţionat de Rotilă.

Potrivit surselor, foloasele ar fi fost în schimbul intervenţiei lui Roşca la factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova (Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului — Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat — Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia) asupra cărora avea influenţă prin prisma calităţilor pe care le-a deţinut (consilier judeţean, vicepreşedinte/preşedinte PNL Prahova, director general la S.C. Hidro Prahova S.A. — Sucursala Sinaia, vicepreşedinte al CJ Prahova, deputat), în vederea atribuirii către societăţile deţinute de vărul său a unor contracte de achiziţii publice.

2 comentarii la “ULTIMA ORĂ Lațul se strânge în jurul lui Mircea Roșca. O persoană implicată în dosar și-ar fi recunoscut fapta. PNL, finanțat cu bani din șpăgi?

  1. Din ce vad eu acest Rosca e un spagar marunt!E protejatul Adinei Valean care a sacrificat o intreaga organizatie a PNL pentru acest boschetar!

    1. Nu ma mai mira nimic. Al ei sot, Antonescu Crin George Laurentiu, pe numele lui, zis si Cacarau, a vandut un partid traditional cu istorie cu tot pentru a lui sotie si boschetarii ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *