Skip to content
Politică

Lider PSD, reținut de DNA

Unul dintre cei mai importanți lideri ai Partidului Social Democrat din teritoriu a fost reținut, marți, de Direcția Națională Anticorupție.

Este vorba despre primarul din Ploiești, Iulian Bădescu. Acesta a fost reținut de DNA pentru suspiciunea de abuz în serviciu și infracțiunea de luare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, (începând cu data de 3 martie 2015, ora 16.15, până la data de 4 martie 2015, ora 16.15) a inculpatului BĂDESCU IULIAN, primarul municipiului Ploiești, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).”, potrivit comunicatului DNA.

Procurorii au făcut marți dimineață, mai multe percheziții la sediul primăriei Ploiești, dar și acasă la edilul municipiului, de unde au ridicat mai multe documente legate de posibila finanțare ilegală, din fonduri publice, a echipei de fotbal Petrolul Ploiești, potrivit B1.

3 comentarii la “Lider PSD, reținut de DNA

  1. „Curtea de Conturi a României confirmă jaful de la CFR Călători: patrimoniu neinventariat, contracte ilegale de închiriere şi achiziţii publice.

    Artizanii acestui faliment programat cu buna stiinta sunt fostii directori , Valentin Dorobantu si mai nou Vasile Secara.
    Insa, ceea mai mare vina pentru jaful de la CFR Calatori o au ministrii Transporturilor care s-a perindat la butoanele acestei institutii, adica Anca Boagiu, Alexandru Nazare, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Dan Sova si Ioan Rus.
    De la finele lui 2012, presedintele Consiliului de Administratie de la CFR Calatori este foasta consiliera a lui Traian Basescu, Alexandrina Gatej, iar permanent in acest bord au fost protejata lui Radu Berceanu- Dana Galbeni Rachila, si jolly joker-ul feroviar, directorul general Claudiu Dumitrescu intrat de curand in vizorul DNA pentru spagi in dosarul Regiotrans Brasov.
    In urma cu ceva timp, compania CFR Calatori a incredintat, FARA LICITATIE , catre societatea Informatica Feroviara(UNDE ESTE MARE SEFA , SOTIA FOSTULUI MANAGER PRIVAT”SMART” DE LA CFR CALATORI, DOROBANTU VALENTIN), suma de 7.200.000 de lei pentru servicii informatice. De ce nu s-a facut licitatie?
    Numai fostul bos de la CFR Calatori, Vasile Secara, poate spune, dupa ce se va consulta cu stapana achizitiilor de la aceasta companie- Carmen Maria Popescu. Insa, nici pana in prezent, mersul trenurilor nu poate fi vizualizat on line, pe motiv ca site-ul este inactiv de un an de zile.
    Poate Corpul de control al ministrului Ioan Rus va verifica si achizitiile “in totalitate legale” de la CFR Calatori pastorite de Carmen Maria Popescu, dar si aranjamentele acesteia cu Vasile Secara si Elena Miu. Ori poate se verifica cum un teren extrem de valoros de la Cluj al companiei CFR Calatori, a ajuns la un om de afaceri din anturajul lui Ioan Rus?

    Ioan Rus impune omul UDMR în fruntea CFR Călători.
    Ca sa fie sigur ca CFR Calatori va fi trasa pentru totdeauna in depoul falimentului, Ioan Rus, l-a impus in fruntea companiei pe omul UDMR-ului- Iosif Szentes, cel care impreuna cu Valentin Dorobantu, a tesut mersul trenurilor, in 2012 si 2013, astfel incat compania de stat sa fie adusa in pragul falimentului, iar operatorii privati de transport sa prospere din subventiile uriase acordate cu generozitate de Ministerul Transportuilor.
    Mai mult, Szentes habar nu are de ce insemna management feroviar nici macar intr-o gara ca Chitila sau Peris, intrucat el a fost parasutat politic in bordul CFR Calatori de catre UDMR fiind adeptul mersul de tren cadentat, adica cel practicat acum de Regotrans. In 2009, Iosif Szentes a candidat in colegiul nr. 4 Vrancea pentru un fotoliu de deputat pe lista UDMR, si a refuzat sa-si depuna declaratia de avere pe site-ul companiei.

    Trebuie precizat că unul dintre fostii acţionari de la firma braşoveană- Costel Comana, era în relaţii excelente cu fostul manager privat de la CFR Calatori- VALENTIN DOROBANTU, care acum este angajatul firmei Regiotrans Brasov, dar şi cu unul dintre actualii directori ai companiei de stat Iosef Szenteş, unul dintre artizanii „ţesăturilor” din mersul trenurilor pentru interesul privaţilor. Totodata, Costel Coman era in relatii extrem de apropiate si cu cei doi tesatori ai mersului pe 2015, adica directorii de la CFR SA- Viorel Scurtu si Marian Cotofana”

  2. Singura situatie care ii poate uni pe toti romanii patrioti, indiferent de optiunile lor politice, este sustinerea SOLUTIEI de mai jos:

    Singura SOLUTIE GENERALA (adica fara partide, sau chiar impotriva vointei partidelor, deci pentru toti romanii patrioti) care poate SALVA Romania, este INLOCUIREA actualei „lumi”, ce are la “temelia” ei juramintele-ritual religioase, care nu mai au nicio influenta asupra celor ce le depun, cu “lumea” care sa aiba la “temelia” ei Juramantul implicativ (J.i.), in care politicienii NU VOR MAI PUTEA SA FIE Lacomi, Mincinosi, Hoti, Tradatori, Iresponsabili, Nesimtiti, etc., deoarece isi gajeaza acuratetea actiunilor si comportamentului propriu, cu sanatatea si fericirea UNIVERSULUI lor de suflet, format din fiintele dragi si apropiate, conform http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.

    Orice roman responsabil are datoria sa faca propria alegere!

    PS. Aceasta SOLUTIE a fost prezentata primilor patru decidenti din Romania astfel:

    Lui IOHANNIS, cu Scrisoarea Nr.20.304/23-12-2014;
    Lui PONTA, cu Scrisoarea Nr.2.135/29-12-2014;
    Alinei GORGHIU, cu Scrisoarea Nr.531/05-01-2015;
    Lui BLAGA, cu Scrisoarea Nr.1/05-01-2015.

    Sa le urmarim raspunsul, pentru a sti daca trebuie sa-i RESPECTAM, sau sa-i DISPRETUIM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *