Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ O decizie în cazul lui Iohannis, din nou amânată. Când va fi pronunțată hotărârea definitivă

UPDATE Instanța supremă a anunțat că decizia în dosarul de incompatibilitate al președintelui Klaus Iohannis a fost amânată pentru data de 21 ianuarie. Tot atunci va fi pronunțată și hotărârea defintivă în acest caz.

ÎCCJ a rămas în pronunțare miercuri în cazul recursului ANI la decizia prin care i s-a dat câștig de cauză președintelui Klaus Iohannis în procesul de incompatibilitate, notează agerpres.

Instanţa supremă a miercuri astăzi judecata pe fond a recursului în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, iar pentru acest termen a stabilit citarea preşedintelui României şi a unui reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate. Președintele Klaus Iohannis nu se află în sala de judecată.

De asemenea, trebuie spus că procesul lui Klaus Iohannis a fost întrerupt pentru o perioadă de câteva ore, potrivit B1 tv.

ANI cere admiterea recursului așa cum a fost acesta formulat.

ÎCCJ a admis în principiu, pe 25 noiembrie 2014, recursul declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal privind dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate, în calitate de primar al Sibiului.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la Instanţa supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

 

1 comentariu la “ULTIMA ORĂ O decizie în cazul lui Iohannis, din nou amânată. Când va fi pronunțată hotărârea definitivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *