Skip to content
Politică

Propunerea premierului britanic care poate arunca în aer viitorul Uniunii Europene

Premierul conservator britanic David Cameron, câștigător al alegerilor parlamentare, a făcut vineri un anunț care ar putea arunca în aer viitorul Uniunii Europene și prin care se poate ajunge la un caz unic în istoria europeană.

Potrivit agenției de presă Reuters, citat de agerpres.ro, premierul britanic David Cameron declarat vineri că va organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană.

„Da, vom organiza referendumul privind viitorul nostru în Uniunea Europeană”, a declarat Cameron presei după întrevederea pe care a a avut-o cu Regina Elisabeta a II-a, care l-a desemnat să înceapă procesul de formare a noului guvern.

Pe de altă, Cameron a mai spus că va avansa cât de repede posibil cu planul de a oferi puteri sporite Scoției, care a votat în majoritate covârșitoare cu Partidul Național Scoțian, pro-independență.

„Pentru Scoția, planurile noastre sunt de a crea cel mai puternic guvern descentralizat din lume, oferind puteri sporite în ceea ce privește fiscalitatea”, a afirmat el, informează agepres.ro.

În cazul în care referendumul propus de Cameron va fi validat de populația din Marea Britanie, ne gândim că s-ar putea crea un precedent periculos pentru viitorul Uniunii Europene și am putea asista, ulterior, și la alte astfel de propuneri din partea liderilor politici din spațiul european.

Reamintim că partidul Conservator al lui David Cameron a obținut cel puțin 326 de locuri în urma alegerilor legislative pentru Camera Comunelor, ceea ce îi asigură majoritatea absolută, după anunțarea, vineri, a rezultatelor în 643 din 650 de circumscripții electorale.

Citește și: Unul dintre principalii lideri politici a demisionat/ Exit-poll Marea Britanie. Ce partid obține o victorie surprinzătoare și câte mandate ar urma să aibă celebrul Ukip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *