Skip to content
Politică

Prima reacție a lui Ponta privind presupusa implicare în dosarul Microsoft

Premierul Victor Ponta a reacționat după ce în presă au apărut informații despre așa-zisa sa implicare în dosarul Microsoft, în care DNA cere încuviințarea urmăririi penale pe numele a nouă foști miniștri.

Ponta a declarat că nu știe despre ce este vorba, și că în cazul în care va fi chemat de anchetatori, va face declarații.

„Nu cunosc, pentru simplul motiv că TSD n-a fost personalitate juridică. Nu aveam nimic în atribuțiile legale. Sunt convins că toate controalele pe care le-a făcut acum 12 ani le găsiți la Guvern, le punem la dispoziție dacă n-au fost deja făcute publice. Mi-aș dori să-mi aduc aminte de tot ce vă interesează pe dvs, dar fiind vorba despre acum 12 ani, mai bine cereți în scris”, a afirmat Victor Ponta la ieșirea de la ședința CSAT.

Potrivit declaraţiei unui martor din dosarul Microsoft, în 2004, Claudiu Florică (fostul şef al Fujitsu România) s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD, notează realitatea.net.

1 comentariu la “Prima reacție a lui Ponta privind presupusa implicare în dosarul Microsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *