ULTIMA ORĂ Schimbare – Activitățile comerciale vor fi permise în clădirile cu risc seismic I

imobil
Sursa foto: Arhiva Adevărul

Închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor cu destinația de locuință din clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic I (RsI) va fi interzisă, începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI până la reabilitarea clădirilor, conform unui proiect de lege inițiat de Guvern și adoptat acum de Parlament, prin votul final al deputaților. Aleșii au amendat proiectul Guvernului și au eliminat interdicția desfășurării activităților comerciale de orice natură, deci inclusiv cu public, în clădirile cu risc seismic I și II, menținând interdicția închirierii locuințelor din aceste clădiri.

De ce este important: Autoritățile au introdus anterior reguli care au determinat evacuarea forțată a firmelor care ocupau spații la parterul blocurilor cu risc seismic, o astfel de lege fiind inițiată de fostul deputat, ministru, condamnat penal și fugar Darius Vâlcov  – VEZI AICI

De asemenea important: În ultimii 30 de ani, s-au consolidat doar 26 de clădiri, 19 fiind în București, potrivit datelor oficiale.

Închirierea locuințelor interzisă

Conform proiectului inițiat de Guvern, se completează art. 5 din Legea nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor,cu două noi alineate, alin. (2) și (3), prin care se instituie două interdicții temporare privind utilizarea clădirilor încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, după cum urmează:

„(2) Se interzic organizarea și desfășurarea de activități permanente și/sau temporare în spațiile prevăzute la art. 2 lit. a), și altele asemenea care implică aglomerări de persoane, începând cu data încadrării prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI a clădirii existente, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL