Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ Somația PNL pentru Chiuariu. Când va fi exclus acesta din partid

După ce s-a aflat că senatorul PNL, Tudor Chiuariu, este cercetat și urmărit penal în megadosarul de corupție în care este implicat și arestat Viorel Hrebenciuc, liberalii îi mai dau un ultimatum fostului ministru al Justiției pentru a-și da demisia din toate funcțiile deținute în partid.

Reamintim faptul că fostul ministru al Justiției ar fi fost audiat sâmbătă la Brașov, în dosarul lui Hrebenciuc.

Citește și: Surse: Un senator PNL ar fi cercetat de DNA într-un din dosarele grele. Ar fi cerut o șpagă de 2 milioane de euro

Potrivit surselor citate, Chiuariu este cercetat pentru fapte de coruție. Mai mult, în cazul său ar fi fost dispus control judiciar. Acesta nu poate părăsi țara și trebuie să se prezinte la sediul Poliției periodic. Potrivit România TV, Tudor Chiuariu ar fi cerut lui Paltin Sturdza numai puțin de 2 milioane de euro pentru a-l ajuta cu urgentarea procesului de retrocedare al pădurilor.

Reacția PNL a venit extrem de prompt și a fost una fermă. Prin vocea deputatului liberal Mircea Dolha, liberalii îi cer din nou lui Tudor Chiuariu demisia din partid, altfel va fi exclus la proxima ședință din data de 23 ianuarie, care urmează să aibă loc la Iași.

”Domnul  Președinte Klaus Iohannis, când era președinte la PNL, i-a dat un ultimatum (n.r. referindu-se la senatorul PNL, Tudor Chiuariu). Domnia sa a depășit acest termen dat. Dacă până pe 23 ianuarie nu își da demisia, vom fi nevoiți să trecem la excluderea domniei sale. Nu ne jucăm cu astfel de lucruri. Cred că cel mai corect este ca domnia sa să facă un pas în spate, dacă nu, pe 23 ianurie, vom face un gest, pe care nu am vrea să îl facem, dar dacă vom fi nevoiți, îl vom face”, a punctat Mircea Dolha, imediat după ce s-a aflat despre noul scandal din jurul lui Tudor Chiuariu.

2 comentarii la “ULTIMA ORĂ Somația PNL pentru Chiuariu. Când va fi exclus acesta din partid

  1. Cam tarziu ! Trebuia exclus din parlament si din partid imediat ce a fost condamnat, chiar daca cu suspendare. Pai daca si ministrul justitiei este corupt… Apoi,limpeziti, fratilor, odata ambiguitatea dintre pedeapsa cu suspendare si cea cu executare. Cine a fost condamnat ,nu mai are ce cauta in functii publice. Pe vremuri, un responsabil de aprozar, daca iesea lipsa la patrunjel sau leustean,facea puscarie si nu mai pupa, in veci, loc de munca la bugetari…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *