Skip to content
Politică

Sondaj CSCI. Cum stau prezidențiabilii cu 7 zile înainte de alegeri și cine va câștiga finala

Un nou sondaj de opinie a fost dat duminică publicității. Această cercetare sociologică ne indică cum stau prezidențiabilii cu doar 7 zile înainte de primul tur al algerilor prezidențiale.

 Sondajul este realizat de CSCI ne arată că Victor Ponta este peste scorul PSD și are 41%, în timp ce Klaus Iohannis este sub scorul cumulat al PNL și PDL, având 27%. Pe locul trei se plasează Călin Popescu Tăriceanu cu 8%.

Cu privire la turul II, Victor Ponta va câștiga detașat, fiind cotat cu o intenție de vot de 56%, în timp ce Iohannis este cotat cu doar 44%/

La capitolul incredere in politicieni, cu o crestere de la 35% – in luna iulie, la 37% – in luna octombrie, Victor Ponta isi consolideaza prima pozitie clasament. Pe un trend descrescator se afla Calin Popescu Tariceanu, dar, cu o scadere de 3%, de la 32% la 29%, acesta ocupa in continuare a doua pozitie in topul incredereii. Klaus Iohannis, candidatul din partea PNL + PDL, scade de la 29% incredere in luna iulie, la 27% in luna septembrie, scor pe care il pastreaza pana in prezent.

csci2

csci1csci3 csci4 csci5 csci6

11 comentarii la “Sondaj CSCI. Cum stau prezidențiabilii cu 7 zile înainte de alegeri și cine va câștiga finala

 1. acum 3 zile domnul melescanu avea 7 la suta acum 2 ponta avea sub 40 acum are peste sa credem ca romanii isi schimba optiunile de la o zi la alta sau sunt aceste sondaje manipulari de presa?

 2. Ultimele 4-5 sondaje au dat cam aceleasi rezultate.
  Victor Ponta in jurul a 40%, Ghiniohanis circa 30%, Udrea si Tariceanu in jurul a 7-8% etc . In turul II Ponta castiga cu aprox. 55%. Toate datele prezentate se incadreaza si oscileaza in marjele de eroare, deci nimic nou.
  Eu ma aflu in procentele de peste 40% si de 55%…..

 3. Hai sa va dau si eu un „sondaj” facut acasa, macar sa ramana ca dovada de inspiratie (sau neinspiratie) : Ponta – 42 ; Iohannis – Out ! ; Tariceanu – 13 ; Udrea – 10 ; Melescanu – 8 ; Macovei – 7 ; ceilalti 8 candidati – 20 % in total, fiecare sub 4 %.
  Turul 2 : Ponta – 49 ; Tariceanu – 51 . Parol !!! :)))

 4. nici ponta nu facea mai bine acest sondaj comic,la atata bunastare votam ponta 120 %,cel putin.
  doresc oferte pt .invatarea limbii chineze si ruse,timiteti la sediul psd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *