Skip to content
Politică

Sondaj CSCI. Cum stau prezidențiabilii cu 7 zile înainte de alegeri și cine va câștiga finala

Un nou sondaj de opinie a fost dat duminică publicității. Această cercetare sociologică ne indică cum stau prezidențiabilii cu doar 7 zile înainte de primul tur al algerilor prezidențiale.

 Sondajul este realizat de CSCI ne arată că Victor Ponta este peste scorul PSD și are 41%, în timp ce Klaus Iohannis este sub scorul cumulat al PNL și PDL, având 27%. Pe locul trei se plasează Călin Popescu Tăriceanu cu 8%.

Cu privire la turul II, Victor Ponta va câștiga detașat, fiind cotat cu o intenție de vot de 56%, în timp ce Iohannis este cotat cu doar 44%/

La capitolul incredere in politicieni, cu o crestere de la 35% – in luna iulie, la 37% – in luna octombrie, Victor Ponta isi consolideaza prima pozitie clasament. Pe un trend descrescator se afla Calin Popescu Tariceanu, dar, cu o scadere de 3%, de la 32% la 29%, acesta ocupa in continuare a doua pozitie in topul incredereii. Klaus Iohannis, candidatul din partea PNL + PDL, scade de la 29% incredere in luna iulie, la 27% in luna septembrie, scor pe care il pastreaza pana in prezent.

csci2

csci1csci3 csci4 csci5 csci6

11 comentarii la “Sondaj CSCI. Cum stau prezidențiabilii cu 7 zile înainte de alegeri și cine va câștiga finala

 1. acum 3 zile domnul melescanu avea 7 la suta acum 2 ponta avea sub 40 acum are peste sa credem ca romanii isi schimba optiunile de la o zi la alta sau sunt aceste sondaje manipulari de presa?

 2. Ultimele 4-5 sondaje au dat cam aceleasi rezultate.
  Victor Ponta in jurul a 40%, Ghiniohanis circa 30%, Udrea si Tariceanu in jurul a 7-8% etc . In turul II Ponta castiga cu aprox. 55%. Toate datele prezentate se incadreaza si oscileaza in marjele de eroare, deci nimic nou.
  Eu ma aflu in procentele de peste 40% si de 55%…..

 3. Hai sa va dau si eu un „sondaj” facut acasa, macar sa ramana ca dovada de inspiratie (sau neinspiratie) : Ponta – 42 ; Iohannis – Out ! ; Tariceanu – 13 ; Udrea – 10 ; Melescanu – 8 ; Macovei – 7 ; ceilalti 8 candidati – 20 % in total, fiecare sub 4 %.
  Turul 2 : Ponta – 49 ; Tariceanu – 51 . Parol !!! :)))

 4. nici ponta nu facea mai bine acest sondaj comic,la atata bunastare votam ponta 120 %,cel putin.
  doresc oferte pt .invatarea limbii chineze si ruse,timiteti la sediul psd.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *