Skip to content
Politică

SURSE Flagrant la ruda unui ministru al cabinetului Ponta care a încasat sub formă de mită o suma halucinantă de bani

Flagrant la ruda unui ministru al cabinetului Ponta care a încasat sub formă de mită o suma halucinantă de bani

UPDATE ora 22:10 MInistrul Sanatații, Nicolae Bănicioiu, a răspuns postului Realitatea TV, printr-un SMS în care s-a distanțat de finul său: „Nu-mi vine sa cred ce-am auzit. Sunt șocat. Am fost colegi de partid, i-am botezat un copil, nu sunt nașul de căsătorie, dar nu raspund pentru ceea ce face. Nu mi-am imaginat ca ar putea face asa ceva”, a spus Bănicioiu.

UPDATE ora 21:50 Contactat, marți seară, de jurnaliștii unui post de televiziune, ministrul Nicolae Banicioiu nu a raspuns la telefon pentru a oferi declarații cu privire la faptul că finul său a fost prins în flagrant de procurorii DNA.

UPDATE ora 21:20 Sunt trei denuntatori in acest caz pe subiectul directorului Salii Polivalente Bitu Octavian. S-a confirmat faptul că Octavian Bitu este finul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, si vicepresedintele organizatiei PSD Sector 4.

————————————————————————————————————————————————–

Ruda unui ministru retinuta marti seară la DNA, conform informatiilor pe surse. Ruda unui ministru al cabinetului Ponta a fost retinuta in urma cu foarte putine momente. Potvit informațiilor neverificate, ar urma sa ajunga la DNA un alt element, un alt cetaten in acelasi caz care la randul sau se afla intr-o dubă de politie. Ruda ministrului cabinetului Ponta a ajuns deja la sectia de politie. Mita ar fi fost de 10 000 de euro, potrivit unor surse. BITU OCTAVIAN ar fi primit 180 000 de euro în total. In dosar sunt menționate anumite licitații la Sala Polivalentă. Inculptul a fost prins in flagrant marti seara in timp ce primea mita 10 000 de lei de la denuntatorul în dosar. Bitu va fi inaintat miercuri Tribunalului Bucuresti pentru arestare preventivă.

Conform unui comunicat al DNA este vorba de inculpatul Bitu Octavian, finul lui Nicolae Banicioiu, ministrul Sănătății în actualul cabinet Ponta:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 01.09.2015, până la data de 02.09.2015, a inculpatului BITU OCTAVIAN, director al Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerul Tineretului și Sportului, pentru comiterea infracțiunilor de șantaj și luare de mită”, se arată în comunicat.

„În perioada aprilie – august 2015, inculpatul Bitu Octavian, în calitate de director al Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă din București, a pretins de la un om de afaceri, denunțător, suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea construcției deținute de firma denunțătorului către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Bitu Octavian, în vederea valorificării construcției în activități comerciale. Despre valoarea construcției, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denunțător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma denunțătorului și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcția firmei. Bitu Octavian, față de același denunțător, în schimbul banilor și foloaselor pretinse, s-a angajat ca, la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoarea să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu Octavian să fie asociați.
Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.
În aceste condiții, în luna aprilie 2013, inculpatul Bitu Octavian, directorul CSN – Sala Polivalentă din București, a amenințat o denunțătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât construcția să fie închiriată unei firme indicate de inculpat. În săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat amenințările și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui de renunțare la chiriașul de atunci al clădirii și pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate el, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea.

La data de 1 septembrie 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, în momentul în care Bitu Octavian a primit de la denunțător suma de 10.000 lei”, se mai arată în comunicatul DNA.

1 comentariu la “SURSE Flagrant la ruda unui ministru al cabinetului Ponta care a încasat sub formă de mită o suma halucinantă de bani

  1. Foarte bine. Sa mearga si la Biroul de Turism t Tineret unde tot adeptii lui banicioiu fac legea. Deniz Osman e tot un executant de pe la psd sector 4 si impreuna cu amanta Dana Pavel taie si spanzura in numele ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *