Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ Când ar putea avea loc PRIMA confruntare electorală între cei 14 prezidențiabili

" "

Deși ajunsesem să credem că românii nu vor avea ocazia să vadă o dezbatere electorală între cei 14 candidați pentru Cotroceni, totuși acest lucru ar putea avea loc zilele următoare, după ce condițiile impuse de Victor Ponta și anume să fie prezenți toți cei 14 candidați,  au fost acceptate de Institutul pentru Politici Publice.

Astfel, prima confruntare electorală din competiţia prezidenţială ar putea avea loc miercuri. IPP a acceptat condiţiile candidatului PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, şi va organiza o dezbatere electorală cu toţi cei 14 candidaţi, informează româniatv.net.

" "
" "

Iniţial, IPP propusese inițial o dezbatere între primii 6 candidaţi, ofertă pe care Ponta a caracterizat-o drept inechitabilă.

„Din dorința ca înaintea primului tur de scrutin să existe măcar o dezbatere electorală cu participarea candidaților cotați cu cele mai mari șanse de a câștiga alegerile prezidențiale 2014, Institutul pentru Politici Publice (IPP) acceptă condițiile privind formatul dezbaterii solicitate de candidatul Alianței PSD – UNPR – PC, domnul Victor Ponta. Domnul Ponta, candidatul dintre cei 6 invitați la sfârșitul săptămânii trecute de IPP într-un format de dezbatere electorală ce ar fi permis o mai bună înțelegere, de către electorat, a viziunii principalilor candidați (în ordinea preferinței din cele mai recente sondaje) cu privire la dezvoltarea și securitatea României în următorii ani, a condiționat prezența la o asemenea dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidați înscriși în campania electorală„, se arată într-un comunicat al IPP.

IPP precizează că face un ultim efort ca înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale să existe o dezbatere față în față între candidați.

„Având în vedere timpul foarte scurt până la momentul inițial propus al dezbaterii (miercuri, 29 octombrie a.c. – cu disponibilitatea de discutare a unei alte zile) și efortul logistic semnificativ pentru preluarea comunicării cu 14 staff-uri de campanie, Institutul pentru Politici Publice a propus postului de televiziune Digi24 (primul care a răspuns prompt invitației de colaborare lansată săptămâna trecută de IPP) să sprijine logistic și să transmită acest eveniment, într-un format final pe care avem toată disponibilitatea să îl agreem cu staff-urile tuturor candidaților ce vor dori să participe. DIGI 24 a acceptat propunerea IPP, oferind tuturor posturilor TV interesate posibilitatea preluării semnalului. Solicităm candidaților să își exprime în scris, în cursul acestei seri, intenția de participare în noul format menționat în prezenta comunicare”, mai precizează sursa citată.

 

" "

4 comentarii la “ULTIMA ORĂ Când ar putea avea loc PRIMA confruntare electorală între cei 14 prezidențiabili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *